Warnsveldse Boys en Varsseveld O23 naar 2e Ronde. Hattrick Brandon Eerland.

Warnsveldse Boys en het O23 team van sc Varsseveld zijn erin geslaagd om de 2e Ronde om de Achterhoek Cup te bereiken. Varsseveld O23 won met 3-1 van Ruurlo O23 en Brandon Eerland scoorde alle treffers voor de thuisclub. Warnsveldse Boys had geen probleem met tegenstander sv LOIL en won met 5-1 in eigen huis. Door de terugtrekking van sc Doesburg, is tegenstander FC Dinxperlo automatisch geplaatst voor de 2e Ronde.

door John van der Kamp

WARNSVELDSE BOYS – sv LOIL      5-1 (1-1)

De thuisclub werd in het begin van de wedstrijd wakkergeschud door de bezoekers uit Loil. De eerste beste kans voor sv LOIL lag direct ook in het netje (0-1).

Na ruim een half uur spelen kwam Warnsveldse Boys terecht op gelijke hoogte. Een fraaie voorzet van Hidde Broer, werd door Bart Spijkers even zo mooi afgerond (1-1). Scheidsrechter Marco ten Broeke stuurde de beide teams na 45 minuten naar de kleedkamers bij deze gelijke stand.

In de tweede helft moest het thuispubliek even wachten voordat hun favoriete team eindelijk op voorsprong kwam te staan, maar daarna vielen de doelpunten in rap tempo. In de 70e minuut zette aanvaller Bart Spijkers zijn team op een 2-1 voorsprong en na enkele minuten was het Sam Reijenga die een prachtige Warnsveldse aanval afrondde (3-1). Daarmee was de koek nog niet op. Jasper Holties zette zijn naam achter de vierde treffer (4-1) en invaller Maarten Brinkman zorgde voor het slotakkoord. De talentvolle speler uit de JO17-1 scoorde kort voor tijd en bepaalde hiermee de eindstand op 5-1.

Warnsveldse Boys onder leiding van trainer Michel Feukkink gaat door naar de 2e Ronde. Voor sv LOIL zit het toernooi om de Achterhoek Cup op en gaat zich richten op de competitie in de 5e Klasse, waar het team van trainer Tom Gieling momenteel op de 2e plaatst staat.

sc VARSSEVELD O23 – vv RUURLO O23      3-1 (1-1)

De grote man gisterenavond in Varsseveld was Varsseveld O23 aanvaller Eerland Brandon, die met een hattrick voor een 3-1 overwinning zorgde tegen het O23 team van Ruurlo.

In het eerste half uur werd nog niet gescoord, beide teams gingen gelijk met elkaar op en het was wachten op de openingstreffer. In de 36e minuut was het raak, maar dan wel voor de gasten uit Ruurlo. Doelman Mart Wisselink van Varsseveld O23 kon de bal uit zijn doel halen (0-1). Nog net voor het rustsignaal van scheidsrechter Jurgen Maatkamp viel de gelijkmaker. Varsseveld-aanvaller Brandon Eerland had zijn 1e treffer van vanavond te pakken (1-1).

In de tweede helft bleef het wachten op doelpunten. De thuisclub was de bovenliggende partij en Ruurlo wachtte haar kans af. Tien minuten voor afloop de voorsprong voor de thuisclub (2-1) en een paar minuten later scoorde Brandon Eerland de 3-1 en leek de wedstrijd beslist.

Varsseveld O23, het team van Hans Boesveld, door naar de 2e Ronde. Voor Ruurlo O23, een team met vele talenten, is het einde toernooi.

FC Dinxperlo – Spcl. Doesburg  (afgelast)

Spcl. Doesburg trekt zich terug. Het team kampt momenteel met vele blessures in de selectie van het 1e en 2e elftal.