Informatie teams inschrijven voor de Achterhoek Cup, seizoen 2024-2025

Ook mee doen om de Achterhoek Cup? De inschrijving voor de 13e editie, seizoen 2024-2025, staat nu open. De winnaar van de Achterhoek Cup speelt tegen de Graafschap. De inschrijving van de 13e editie sluit op zondag 1 september om 24:00 uur.

De loting is op vrijdag 20 september.

Toernooi om de Achterhoek Cup sinds 2012

Bestuursleden van v.v. VIOD uit Doetinchem o.l.v. voorzitter Anton Seggelinck, hebben in het jaar 2012 het initiatief genomen om de Achterhoek Cup te organiseren. Een jaarlijks terugkerend voetbaltoernooi voor alle amateurclubs uit de Achterhoek en omstreken. Voor de 13e editie van het seizoen 2024-2025 zijn er 5 categorieën. Voor het eerst zal op de jaarlijkse finaledag geen 4 maar 5 finales op het programma staan.

De Achterhoek Cup werkt samen met met het Regionaal Samenwerkingsverband Voetbal Jeugdopleidingen (RSVJ).

Het RSVJ is het samenwerkingsverband met de amateurverenigingen in Gelderland. Vanwege de connectie met De Graafschap en deze afspraak, moeten alle clubs aangesloten zijn bij het RSVJ om mee te kunnen doen aan het toernooi. In 2021 heeft De Graafschap een nieuwe samenwerkingsovereenkomst opgesteld onder de naam De Graafschap Jeugdopleiding: “Deze nieuwe manier van samenwerken is gericht op het delen van kennis en het verankeren van de visie van De Graafschap in de regio. De samenwerking vervangt dat wat voorheen het RSVJ convenant was”.

Inschrijven 13e editie, seizoen 2024-2025

Hieronder treft u de inschrijfinformatie per categorie aan. Op de inschrijvingspagina is het inschrijfformulier per categorie toegevoegd.

Bij ontvangst van een inschrijfformulier ontvangt u van ons binnen 24 uur de bevestiging van uw inschrijving. Wij vragen u zoveel mogelijk alle gevraagde opties in te vullen.

Aanmelden Categorie Standaard Heren

Deze categorie is voor clubs met standaardteams die in het zaterdag en/of zondagvoetbal uitkomen. Als een club naast het zondag 1 Herenteam, ook een zaterdag 1 Herenteam voor het seizoen 2024-2025 bij de KNVB heeft ingeschreven, mag men beide teams voor deze categorie aanmelden. Voor deze teams moeten de spelers minimaal 15 jaar oud zijn, zoals de KNVB dit ook voorschrijft. Gestart wordt met de 1e ronde. De winnaars gaan door naar de 2e ronde. Voor de verliezers van de 1e ronde wacht de Herkansingsronde. Hierdoor speelt ieder team minimaal 2 wedstrijden, waarvan 1 minimaal een thuiswedstrijd is, tenzij na loting beide verliezers zijn gestart met een uitwedstrijd.

Aanmelden Categorie O23 Heren

Voor de 13e editie wordt gestart met een nieuwe categorie. De “Categorie Onder O23 Heren” speelt een eigen toernooi en heeft een eigen finale. Deze teams worden niet meer opgenomen in de Categorie Standaard Heren. Spelers geboren op of na 1 januari 2002 zijn speelgerechtigd voor een O23 Heren team en mogen meespelen vanaf het moment dat zij de leeftijd van 15 jaar bereiken. De organisatie om de Achterhoek Cup volgt de dispensatieregel van de KNVB voor O23 teams. Toegestaan is 2 spelers plus 1 keeper aan te vullen en onder de dispensatieregel mee te laten doen. De Achterhoek Cup wijkt wel af van de leeftijdsgrens. De dispensatiespelers moeten geboren zijn op 1 januari 1999 of later. Gestart wordt met de 1e ronde. De winnaars gaan door naar de 2e ronde. Voor de verliezers van de 1e ronde wacht de Herkansingsronde. Hierdoor speelt ieder team minimaal 2 wedstrijden, waarvan 1 minimaal een thuiswedstrijd is, tenzij na loting beide verliezers zijn gestart met een uitwedstrijd.

Aanmelden Categorie Vrouwenvoetbal

De clubs kunnen voor deze categorie naast een Standaard VR1-team ook een MO23-1 inschrijven. Voor beide teams moeten de speelsters minimaal 15 jaar oud zijn, zoals de KNVB dit ook voorschrijft. Voor een MO23-1 team zijn alleen speelsters speelgerechtigd geboren op of na 1 januari 2002. De organisatie om de Achterhoek Cup laat ook de dispensatieregel van de KNVB voor O23 teams gelden bij de MO23 teams. Toegestaan is 2 speelsters plus 1 keeper aan te vullen en onder de dispensatieregel mee te laten doen. De Achterhoek Cup wijkt wel af van de leeftijdsgrens. De dispensatiespeelsters moeten geboren zijn op 1 januari 1999 of later. Alle wedstrijden bij het Vrouwenvoetbal staan onder leiding van scheidsrechters, die zijn aangesteld door de Scheidsrechterscommissie Doetinchem en Omstreken (SDO). Gestart wordt met de 1e ronde. De winnaars gaan door naar de 2e ronde. Voor de verliezers van de 1e ronde wacht de Herkansingsronde. Hierdoor speelt ieder team minimaal 2 wedstrijden, waarvan 1 minimaal een thuiswedstrijd is, tenzij na loting beide verliezers zijn gestart met een uitwedstrijd.

Aanmelden Categorie Jeugd Onder 15 met JO15-1 teams

Alleen JO15-1 teams kan men inschrijven voor de “Categorie Jeugd Onder 15 met JO15-1 teams”. Spelers geboren op of na 1 januari 2010 zijn speelgerechtigd voor een JO15-1 team.  Als dit team in de reguliere KNVB-competitie uitkomt in de 1e, 2e en 3e Klasse mag men maximaal 3 dispensatie spelers in brengen. Dit zijn spelers geboren na 1 januari 2009. Gestart wordt met een poulefase. De wedstrijden in de poulefase staan onder leiding van clubscheidsrechters van de thuisclub. Vanaf de knock-outfase worden scheidsrechters aangesteld door de Scheidsrechterscommissie Doetinchem en Omstreken (SDO).

Aanmelden Categorie Jeugd Onder 15 met MO15-1 teams

Alleen MO15-1 teams kan men inschrijven voor de “Categorie Jeugd Onder 15 met MO15-1 teams”. Speelsters geboren op of na 1 januari 2010 zijn speelgerechtigd voor een MO15-1 team. Als dit team in de reguliere KNVB-competitie uitkomt in de 1e, 2e en 3e Klasse mag men maximaal 3 dispensatie speelsters in brengen. Dit zijn speelsters geboren na 1 januari 2009. Bij voldoende deelname wordt gestart met een poulefase. De wedstrijden in de poulefase staan onder leiding van clubscheidsrechters van de thuisclub. Vanaf de knock-outfase worden scheidsrechters aangesteld door de Scheidsrechterscommissie Doetinchem en Omstreken (SDO).

Inschrijfgeld Achterhoek Cup

• Het inschrijfgeld bedraagt € 30,= voor de deelnemende teams Categorie Standaard Heren, Categorie O23 Heren en Categorie Vrouwenvoetbal. Deze kosten zijn lager t.o.v. de categorie JO15, daar de thuisspelende clubs van deze 3 categorieën belast worden met de vergoeding van de aangestelde scheidsrechter vanaf de 1e ronde.

• Voor de Categorie Jeugd Onder 15 bedraagt het inschrijfgeld  € 50,= voor de JO15 en MO15 teams. De poule wedstrijden staan onder leiding van clubscheidsrechters van het thuisspelende team. In de knock-outfase wordt het thuisspelende team belast met de kosten van de aangestelde scheidsrechter.

• Indien de organisatie voor knock-out wedstrijden assistent-scheidsrechters aanwijst, zijn deze kosten altijd voor de organisatie. De kosten van de wedstrijdleiding tijdens alle halve finales en finales zijn ook voor rekening van de organisatie.

• Het inschrijfgeld zal worden gefactureerd door de Stichting Achterhoek Cup. De KNVB belast de deelnemende vereniging bij aanmelding € 20,= voor gebruik van faciliteiten Sportlink.

• Indien een deelnemend team zich na de loting van de Facility Groep Nederland Achterhoek Cup terugtrekt, dan blijft het inschrijfgeld verschuldigd en volgt een boete. Na terugtrekking van een team moet een boete van € 75,= worden betaald. Als deze boete niet wordt voldaan, volgt een uitsluiting van deelname aan de Achterhoek Cup van het daaropvolgend seizoen

Krappe Selectie of geen interesse?

Ieder jaar krijgt het wedstrijdsecretariaat afmeldingen binnen van clubs, die afzien om in te schrijven. Afmeldingen met uiteenlopende redenen. Dat kan zijn dat men doordeweeks over een te krappe selectie beschikt, het team geen interesse heeft of men heeft b.v. geen O15 team voor het aankomend seizoen ingeschreven voor de KNVB-competitie. Maar ook met de reden dat een VR1 team niet meer prestatief actief is of in de KNVB-competitie in een lage klasse uitkomt.

Toch blijft het aantal aanmeldingen ieder jaar stabiel en willen zelfs clubs meer dan 1 team per niveau inschrijven. En het wedstrijdsecretariaat krijgt verzoeken binnen van clubs die ver buiten onze regio voetballen en ook geen convenant hebben met De Graafschap.

Geen JO15, MO15 of MO23 team en toch meedoen?

Indien een club in het nieuwe voetbalseizoen geen JO15-1 of MO15-1 team inschrijft bij de KNVB en wel met een JO14-1 of MO14-1 actief binnen de KNVB is, kan men dit team onder de noemer JO15-1 of MO15-1 aanmelden. Deze optie geldt alleen voor clubs die geen JO15-1 of MO15-1 kunnen inschrijven.

Zo kan ook een MO20-1 meedoen als MO23-1 team. Men kan dit team aanvullen met 2 spelers en 1 keeper die volgens de dispensatieregel hiervoor in aanmerking komen. 

Interesse? neem contact met ons op.

Niet meedoen?

Mocht u als club toch afzien van deelname, willen wij dit graag van u weten. Ons verzoek om het afmeldingsformulier aan ons toe te zenden. 

De organisatie om de Achterhoek Cup wenst u alvast veel succes toe in de reguliere competitie ! …en misschien dan tot volgend jaar? 

Voor meer informatie: John van der Kamp, wedstrijdsecretariaat Achterhoek Cup. Bij voorkeur via het contactformulier, klik op het groene enveloppe:

John van der Kamp

Wedstrijdsecretariaat

+31 (0)6 46 49 67 55

KLIK OP DE AFBEELDING om door te gaan naar de pagina met INSCHRIJFFORMULIEREN