2e Ronde Groep O23 teams: Grol, VIOD, DZC’68 en UB/SDOUC kansrijk om laatste 16 te bereiken

In de 2e Ronde bij de Standaard Heren (Groep O23 teams) om de Achterhoek Cup hebben de O23 teams van sv Grol, DZC’68, VIOD en Ulftse Boys/SDOUC gisterenavond hun wedstrijd succesvol weten af te sluiten. In Zelhem scoorde het O23 team van UB/SDOUC maar liefst zes keer tegen ZZC’20 O23. VIOD O23 scoorde op eigen terrein vijf keer tegen het O23 team van DVV uit Duiven. Pas in slotfase was DZC’68 O23 tegen vv Dieren O23 zeker van de overwinning en sv GROL O23 had voor rust een 2-0 marge opgebouwd en deze voorsprong kwam in Haaksbergen tegen HSC’21 JONG niet meer in gevaar.

door John van der Kamp

Eén wedstrijd werd gisterenavond afgelast. Het duel tussen de O23 teams van vv Oeken en PAX wordt op dinsdag 12 december ingehaald.

ZZC’20 O23 – ULFTSE BOYS/SDOUC O23  0-6 (0-6)

Bij rust had het team van UB/SDOUC-trainer Henk Klein Holte al de eindscore van 0-6 op het scorebord staan. Chiel Terhorst scoorde het openingsdoelpunt (0-1) en Pieter Hakfoort zorgde al snel voor de 0-2. Nadat aanvaller Mete Enes Karakurt de stand op een 0-3 voorsprong had gezet, leek de wedstrijd op een monsterscore uit te lopen. Merijn Brouwer prikte de 0-4 binnen en UB/SDOUC-aanvaller Pieter Hakfoort scoorde zijn 2e treffer (0-5). Nog voor rust was het halve dozijn bereikt. Het was verdediger Thomas Sessink die de 0-6 liet aantekenen. Na rust stond de verdediging de thuisclub ZZC’20 O23, onder leiding van aanvoerder Rick Klumper, geen doelpunten meer toe en won het team uit Ulft eenvoudig met 0-6. Voor trainer Wim Wassink van ZZC’20 O23 is het einde toernooi. DZC’68 O23 in de wachtkamer voor het vervolg.

vv Dieren O23 – DZC’68 O23  0-2 (0-1)

Een wedstrijd in Dieren die alle kanten op kon en in de slotminuut pas beslist werd door de gasten uit Doetinchem. De absolute “Man van de Wedstrijd” is DZC-aanvaller Nick Dobbinga, die de beide doelpunten voor zijn rekening nam. Het trainersduo Rijntjes/Boxem van DZC’68 O23 kon beschikken over een sterke selectie met aanvoerder Levi Hermsen in de verdediging. In de aanval stond naast de tweevoudige doelpuntenmaker Nick Dobbinga spits Nick Huls geposteerd. De thuisclub vv Dieren O23 kreeg wel kansen om te scoren, maar het verdedigingsblok van DZC’68 O23 wist de Dieren-aanvallers Milan Klopman, Marijn Dekker en Enzo Lommen het scoren te beletten. Na de 0-1 voorsprong bleef het spannend en de gasten uit Doetinchem hadden eerder de wedstrijd definitief kunnen beslissen. Eindelijk scoorde DZC’68 in de slotminuut de 2-0 en was Nick Dobbinga de gevierde man. Voor DZC’68 O23 wordt het de tussenronde of direct naar de laatste 16. Voor vv Dieren O23 is de 2e ronde het eindstation.

HSC’21 JONG – sv GROL O23  0-2 (0-2)

Jordy Schutten en Juul Brummelaar zetten hun team, sv Grol O23, nog voor rust op een riante 0-2 voorsprong. Het openingsdoelpunt werd na een kwartier spelen gescoord. Nog net voor rust viel het tweede doelpunt achter HSC’21 doelman Hugo van den Dikkenberg binnen. Met een 0-2 ruststand stuurde scheidsrechter Wes van Klooster de teams naar de warme kleedkamer. In de 2e helft probeerde de thuisclub er alles aan om de score te doen kantelen. HSC’21 JONG-trainer Emre Karayavuz bracht vanaf de aftrap van het tweede deel Tim Hek en Arda Ozyapark binnen de lijnen. Ook Rico van der Velde Bouwhuis werd na een kwartier als vervanger voor Ibrahim Balday het veld in gestuurd. Ondanks deze wissels kwam HSC’21 JONG niet tot scoren en loerde de gasten uit Groenlo op de genadeklap. Grol-keeper Chiel Klein Avinck voorkwam een tegendoelpunt en werd de ruststand ook de eindstand. sv GROL O23 door naar het vervolg om de Achterhoek Cup. HSC’21 JONG heeft zich kranig verweerd, maar mag het volgend seizoen opnieuw proberen om verder te komen in het toernooi om de Achterhoek Cup.

VIOD O23 – DVV Duiven O23  5-0 (2-0)

Het team van VIOD O23-trainer Kevin Egging is erin geslaagd om de 2e Ronde succesvol af te sluiten. Zijn team had over de gehele wedstrijd beduidend meer balbezit en de overwinning kwam geen moment in gevaar. Met een mooi schot, net buiten de zestien, opende VIOD-middenvelder Sergio Poel de score (1-0). De tweede treffer viel met enig fortuin (eigen doelpunt) langs de doelman van DVV O23 en zochten de teams bij een 2-0 ruststand de kleedkamer op.  De beslissing voor de thuisclub viel al snel na de aftrap van de 2e helft. Aanvaller Daan Mombarg scoorde de 3-0 en de wedstrijd leek al na 50 minuten beslist. Na ruim een uur spelen het moment voor VIOD-invaller Mats van Engen. Op het scorebord prijkte zijn doelpunt bij de 4-0 voorsprong. De 5-0 werd ook door een invaller gescoord. Damian Weber, die in VIOD 1 veelvuldig het doel weet te vinden, nam de vijfde treffer voor zijn rekening. Einde toernooi voor het team van de DVV O23 trainers Furkan Tunc en Jorn Bronkhorst. Wordt het de tussenronde voor VIOD O23 of rechtstreekse plaatsing bij de laatste 16? Binnenkort meer informatie na de laatste wedstrijden uit de 2e Ronde in de Groep met O23 teams.