Partners

De Graafschap stelt haar faciliteiten beschikbaar voor de loting en staat garant voor de hoofdprijs voor de winnaar, het spelen van een wedstrijd op eigen terrein tegen De Graafschap tijdens de voorbereiding van het nieuwe voetbalseizoen.

Convenant: Alle deelnemende clubs aan de Achterhoek Cup hebben een handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst met De Graafschap Jeugdopleiding. Dit convenant is gericht op het delen van kennis en het verankeren van de visie van De Graafschap in de regio. De Graafschap Jeugdopleiding hoopt op deze manier de potentie die de Achterhoek bezit op voetbalgebied, waaronder kennis, visie en het talent van de jeugd, optimaal te benutten. Daarnaast moet de samenwerking op termijn een impuls geven aan de kwaliteit en het niveau van de regionale jeugdafdelingen en de visie van De Graafschap regionaal op de kaart zetten.

v.v. VIOD is de oprichter van de Stichting Achterhoek Cup en stelt i.s.m. SESD haar faciliteiten op Sportpark Dichteren beschikbaar voor de organisatie van de Achterhoek Cup.

Alle Halve-Finale wedstrijden en Finales worden op het hoofdveld van VIOD Doetinchem gespeeld. Tijdens de finaledag maakt de Achterhoek Cup gebruik van alle faciliteiten die op het sportpark aanwezig zijn.

De Gelderlander is het grootste regionale dagblad van Nederland, en onderdeel van DPG Media Group.

Van maandag tot en met zaterdag worden dagelijks gemiddeld 120.000 exemplaren van De Gelderlander verspreid in het grootste gedeelte van Gelderland en ver daar buiten. Daarnaast houdt De Gelderlander ontwikkelingen op multimediagebied scherp in de gaten en wordt veel aandacht geschonken aan digitale nieuwsmedia. Naast de krant brengt De Gelderlander het nieuws ook online. Op de website van De Gelderlander staat een selectie van het nieuws van alle edities van het dagblad, het laatste regionale nieuws, aangevuld met actuele informatie, zoals weerberichten, filenieuws, uitgaan, sport en achtergrondinformatie.

De Scheidsrechtersvereniging Doetinchem en Omstreken, afgekort de SDO, stelt voor alle wedstrijden een scheidsrechter aan, m.u.v. de poulewedstrijden bij de Categorie Jeugd Onder 15. Deze wedstrijden staan onder leiding van een verenigingsscheidsrechter. 

Voor alle Halve Finales wordt een arbitraal-trio aangesteld, zo ook bij wedstrijden waar dit nodig is. De Finale krijgt naast dit drietal ook een 4e official. Tijdens de Finaledag van de Achterhoek Cup vorig seizoen hebben de scheidsrechters en assistent-scheidsrechter al kennis kunnen maken met de headsets. Deze set gaat gebruikt worden in zowel de samenwerking in trio’s, als in de begeleiding van individuele scheidsrechters. 

Fair Play Trofee: Na elke gespeelde wedstrijd bij de Standaard Heren en  Vrouwenvoetbal geven de scheidsrechters van SDO een cijfer aan de teams omtrent sportiviteit. Op basis van deze cijfers wordt er aan het eind van het toernooi bij beide categorieën één team verkozen tot sportiefste team van het toernooi en beloond met de Fair Play Trofee. Deze Trofee wordt uitgereikt door Scheidsrechters Vereniging Doetinchem en Omstreken.

Partner KNVB zorgt ervoor dat het Achterhoek Cup toernooi keurig via Sportlink geregistreerd wordt. Alle informatie komt hierdoor bij de deelnemende verenigingen binnen, met vermelding van de wedstrijdleiding. Ook de uitslagen van de wedstrijden worden in het systeem opgenomen en binnen een uur na het laatste fluitsignaal zichtbaar in de app van voetbal.nl

Met GO-tickets kun je eenvoudig en professioneel je eigen ticketshop opzetten voor jouw evenement. Ons enthousiaste team zorgt ervoor dat jij binnen nog geen tien minuten kan starten met de verkoop van jouw tickets! Maar waar komt deze enthousiaste passie voor de verkoop van tickets vandaan?