FC Zutphen MO15-1 wint finale Achterhoek Cup na een prettige busreis vanuit Zutphen

Vooraf was de organisatie om de Achterhoek Cup ingeseind of er extra ruimte op de parkeerplaats op Sportpark Dichteren gereserveerd kon worden voor een luxe touringcar. De selectie en staf van FC Zutphen MO15-1, samen met een groot aantal supporters waren al vroeg in de ochtend in de gesponsorde bus gestapt, om niks aan het toeval over te laten. Een belangrijke wedstrijd stond op het programma, de finale om de Achterhoek Cup.

Uitgerust kwam de selectie in Doetinchem aan en nadat iedereen voor de warming-up klaar was, gaven de trainers Brent Rossél en Martijn Roording een gepaste warming-up met bal en zonder bal, met loopvormen en dynamische rekvormen. Belangrijk is dat de spieren van spelers wel wat extra doorbloeding kunnen gebruiken.

En die warming-up leverde al direct resultaat op. Na 2 minuten had de FC Zutphen-aanvaller Marley Verheul de 0-1 gescoord. Door het oog van de naald kroop het team uit Zutphen, nadat tegenstander ZZC’20 MO15-1 niet de toegewezen strafschop benutte. Tot tweemaal toe wist keeper Rosalie Roording de ingeschoten bal vanaf de stip tegen te houden. Opgelucht haalden de meegereisde supporters adem.  En direct schakelde FC Zutphen door. Bouwde direct een aanval op en rende Marley Verheul vanaf de middenlijn met bal direct door naar het doel en scoorde onhoudbaar de 0-2. Haar kwaliteiten is opgemerkt door de scout van De Graafschap, die aandachtig op de tribune dit zag gebeuren. FC Zutphen op rozen? Ja zeker, vooral na de 0-3 van Marlinde Bakker. Zij kopte vanuit een corner de bal fraai binnen.

Als volger van de Achterhoek Cup wist ik dat ZZC’20 MO15-1 kwaliteiten heeft om de wedstrijd doen kantelen. In de halve finale heb ik dit team aan het werk gezien en zijn niet minder dan tegenstander FC Zutphen. En Fleur Grootbod (ZZC’20) maakte mijn verwachting waar. Twee minuten na rust scoorde zij de tegentreffer (1-3). Via de onderkant van de lat verdween de bal in het doel. Het team van FC Zutphen is gewaarschuwd. Van 1-3 komt het team van ZZC’20 MO15-1 op een 2-3 tussenstand na een doelpunt van Liz Edelman. Nog 7 minuten te spelen geeft het scorebord aan. We zitten in de slotfase van dit duel en ZZC’20 krijgt een corner. De bal valt in het vijf meter gebied en daar zet aanvoerder Lieke van ’t Klooster de voet tegen aan en hobbelt de bal in het verlaten doel (3-3). Een spannende fase breekt aan. De klok staat al op 70 minuten. Eerst krijgt ZZC’20 nog een kans en hierna schiet Marley Verheul namens FC Zutphen in het zijnet. Dan klinkt het eindsignaal, de shoot-outs moeten een winnaar brengen. FC Zutphen is het gelukkigst hierin. Marley Verheul, Selin de Jong en Lieke van Zeist scoorden uit de shoot-out, terwijl tegenstander ZZC’20 drie keer niet weet te scoren. De armen gaan omhoog bij FC Zutphen en winnen de finale om de Achterhoek Cup bij de categorie Jeugd Onder 15.

Bibi van Engen reikte aan het gehele team, incl. staf, de medailles uit en daar was het moment, de Achterhoek Cup wisselbeker voor aanvoerder Lieke van Zeist. Gefeliciteerd ! Een prachtige teamprestatie. Iedereen een fijne vakantie.

  • Tekst: John van der Kamp (Achterhoek Cup)
  • Foto’s : Hans ten Brinke (FC Zutphen)