Naast Jong HSC’21, ook sv Kilder O23 en Ulftse Boys/SDOUC O23 naar 2e Ronde.

Vanavond de Herkansingsronde met 3 wedstrijden bij de Standaard Heren (O23 teams).  De overige 2 wedstrijden worden op dinsdag 21 en woensdag 29 november gespeeld. Vanavond overleefden Be Quick Zutphen O23, VVG’25 O23 en Spcl. Brummen O23 deze ronde niet en is het voor deze drie O23 teams einde toernooi.

door John van der Kamp

Be Quick Zutphen O23JONG HSC’21    0-4 (0-2)

JONG HSC’21 won in Zutphen met 4-0 van het team van trainer Jon ZegeriusBe Quick Zutphen O23″. Voor rust kwamen de talenten uit Haaksbergen op een 0-2 voorsprong. In de 7e minuut opende aanvaller Wesley Acheampong de score (0-1). Ibrahim Balday troefde na ruim een half uur een fout van Be Quick doelman Syl Velders af. Een schot op doel van Sonthwa Orie liet deze sluitpost los en Balday tikte de bal eenvoudig binnen (0-2). Na ruim drie kwartier gaf scheidsrechter Stefan Vos het rustsignaal en stuurde beide teams naar de kleedkamers.

Direct na rust was het Senna Scheer, die de voorsprong naar 0-3 wist te tillen en leek de wedstrijd beslist. Vijf minuten voor tijd scoorde Senna Scheer opnieuw, nu na een fraaie assist van Ibrahim Balday (0-4). Door deze ruime overwinning plaatst het team JONG HSC’21 van de trainers Akif Gurkan en Daniel Nijhof zich voor de 2e ronde. Voor de gastheer Be Quick Zutphen O23 is het einde toernooi.

Ulftse Boys/SDOUC O23VVG’25 O23    3-2 (2-0)

Voor scheidsrechter Michel Salemink geen eenvoudige wedstrijd deze avond op Sportpark De IJsselweide in Ulft. Een duel waar twee teams de Herkansingsronde wilden overleven. De opening was in het voordeel van de thuisclub. Via doelpunten van Thomas Sessink (SDOUC) en Omar Osman (Ulftse Boys) kwamen zij op een 2-0 voorsprong.  In de rust zette VVG’25 trainer Jan Stern zijn team op scherp en dit resulteerde in twee treffers, gescoord door Tijn Berendsen en Bart Leuverink (2-2).

Gaan Shoot-Outs straks de beslissing brengen of komt er nog een winnaar? De thuisclub weet toch na de verdiende gelijkmaker van VVG’25 alsnog een doelpunt te scoren. Ulftse Boys middenvelder Kees Weijers zorgde voor deze treffer (3-2). Ulftse Boys/SDOUC O23 wint met 3-2 en is door naar de 2e ronde. Voor VVG’25 O23 dit jaar een vroege uitschakeling in de Achterhoek Cup.

Spcl. Brummen O23sv Kilder O23    1-2 (0-1)

Op  Sportpark De Hazenberg het duel tussen de O23 teams van Spcl. Brummen en sv Kilder. Scheidsrechter Mark Til zag dat de teams rustig aan de wedstrijd begonnen, mede door het slechte weer. Jesse Nibbeling van sv Kilder O23 scoorde in de 18e minuut het openingsdoelpunt (0-1). Na rust probeerde de thuisclub van trainer Roland Barink de gelijkmaker te forceren. Kilder bleef loeren op de counter. Een kwartier voor tijd scoorde aanvoerder Jary Jansen de 0-2 voor de gasten en leek de overwinning niet uit handen te geven. In de slotminuten werd het nog even spannend. Spcl. Brummen O23 kwam met een fraaie treffer terug in de wedstrijd (1-2), maar kon de (verdiende) gelijkmaker niet meer langs Roy Balduk, de doelman van Kilder krijgen. Kilder O23 wint met 1-2 en mag zich opmaken voor de 2e Ronde. Voor Spcl. Brummen O23 is het einde toernooi.