Vrouwenvoetbal: De Graafschap/MVVA MO23 en VIOD VR1 naar Kwart Finale.

Zowel De Graafschap/MVVA MO23 als VR1 van VIOD hebben zich na winst op FC Zutphen VR1 en Ruurlo VR1 weten te plaatsen voor de Kwart Finale om de Achterhoek Cup bij het Vrouwenvoetbal.

door John van der Kamp

Bij VIOD VR1 was Lynn Verhaegh beslissend met haar doelpunt. Zij scoorde het derde doelpunt voor VIOD, dat een 3-2 overwinning opleverde.  Aanvaller Noni-Rose  Joseph was de maakster van de 2-1 voor het MO23-1 team van De Graafschap/MVVA.

De Graafschap/MVVA MO23-1   – FC Zutphen VR 1  2-1 (1-1)

De thuisclub kwam goed uit de startblokken, had veelvuldig balbezit en kwam in de 17e minuut geheel verdiend via Britt Reisner op een 1-0 voorsprong. Het was wachten op de 2-0, maar zoals vaak, als je zelf niet scoort, dan weet je tegenstander hierin wel te slagen. In een counter was het FC Zutphen-aanvaller Elise Uenk, die met een fraaie treffer keeper Ella Kers kansloos liet (1-1). Voor scheidsrechter Timo Schoppers het signaal om na ruim 45 minuten de teams naar de kleedkamer te sturen.

In de 2e helft was er maar één team dat aanspraak kon maken op de overwinning. Wat het team De Graafschap/MVVA MO23-1 in de eerste helft niet lukte om vaker te scoren, slaagden de talenten uit de Achterhoek in de 2e helft nu daar wel in. Het was linker aanvaller Noni-Rose Joseph, die de eindstand op 2-1 zette. Het team van trainer/coach Anouk ter Bille wipte hierdoor FC Zutphen VR1 uit het toernooi, dat vorig jaar in de Halve Finale werd uitgeschakeld. Voor De Graafschap/MVVA wacht de Kwart Finale.

vv Ruurlo VR1 – VIOD VR1  2-3 (1-2)

Beide teams konden gisterenavond op Sportpark ’t Rikkelder in Ruurlo aanspraak maken op de overwinning. VIOD VR1 was succesvol in het benutten van kansen die men in het eerste kwartier kreeg. Het was Jasmijn Vermeer die in het eerste deel van de wedstrijd tweemaal scoorde (0-2).

Een paar minuten na de 0-2 wees scheidsrechter Michel Sessink naar de stip en de thuisclub Ruurlo VR1 maakte hier dankbaar gebruik van. Thirsa te Brinkhof van Ruurlo VR1 schoot de bal vanaf elf meter onhoudbaar tegen de touwen (1-2). Voor beide teams lag de wedstrijd open en het duurde tot aan de 75e minuut, dat er verandering kwam in de tussenstand. Aan de rechterzijde, net buiten de 16, kreeg de thuisclub een vrije trap toegewezen en lag de bal klaar voor Yasmine Knuffing die achter de bal ging staan. Knuffing verraste met haar trap op doel alle speelsters die binnen de zestien stonden en de bal vloog hoog over iedereen in de verre linkerhoek van het doel. Ook de doelvrouw van VIOD was kansloos en de armen gingen bij de thuisclub na deze geweldige vrije trap omhoog (2-2).

Toch was dit niet het laatste doelpunt van de wedstrijd. VIOD VR1 trok de overwinning in de slotfase naar zich toe. Twee minuten voor tijd was het Lynn Verhaegh die haar naam onder het derde VIOD doelpunt kon zetten (2-3).

Het VIOD VR1 team van trainer/coach Jose Espinola Y Vazguez heeft zich na deze overwinning geplaatst voor de Kwart Finale om de Achterhoek Cup.