“Tijden veranderen, een ter Hedde schiet AZSV naar de volgende ronde!” Boris ter Hedde scoort een zuivere hattrick.

In de Aaltense voetbalwereld was de naam ter Hedde onlosmakelijk verbonden met AD’69. Toen in 1994 Coen ter Hedde hoger op wilde spelen ging hij naar de Lichtenvoordse 2e klasser Longa en niet naar 2e klasser AZSV. Dat was not done, Je ging van het Aaltense Groen niet naar het Aaltense Rood.

door Gerrit Nijman (AZSV Aalten)

Maar dertig jaar eerder zong Bob Dylan al zijn hit: “The Times they are a changin”.  Gelukkig veranderen ook in Aalten de tijden en blijft het voetbal niet stil staan. Nu de jeugd van AD’69 en AZSV samengevoegd zijn onder de naam SJO AZSV-AD’69 komt dat de ontwikkeling van de Aaltense voetbaljeugd alleen maar ten goede.

Dinsdagavond plaatste AZSV zich ten koste van FC Winterswijk voor de volgende ronde van de Achterhoek Cup. Trainer Martijn Beltman putte voor zijn team een groot gedeelte spelers uit de JO19-1. Na een 1-1 ruststand, doelpunt Tren Wille, was het Boris ter Hedde die met een zuivere hattrick AZSV naar de volgende ronde in de Achterhoek Cup schoot. Bijzonder detail was dat de thuisploeg in het geel speelde. Toeval is dat geel ontstaat als je groen en rood mengt.
Vooral mooi dat bij de jeugd de oude sentimenten van Groen of Rood bijna niet meer leeft. En uiteindelijk is het de jeugd die de toekomst heeft.

foto en tekst Gerrit Nijman