VIOD O23 en DZC’68 O23 met SDOUC 1 naar Halve Finale. Einde toernooi voor Grol, RKZVC en Wisch.

Twee O23 teams hebben zich geplaatst voor de Halve Finale. VIOD O23 versloeg Warnsveldse Boys en DZC’68 O23 won nipt van ssa Wisch. Ook SDOUC 1 sluit zich aan bij de laatste 4. In Ulft werd 1e klasser RKZVC uit het toernooi gewipt. De vierde club komt uit het duel DZC’68 – Gendringen. DZC’68 won in eigen huis vanavond van sv Grol en speelt op 9 april de resterende Kwart Finale tegen Gendringen.

door John van der Kamp,

DZC’68 won in eigen huis vanavond van sv Grol en speelt op 9 april de resterende Kwart Finale tegen Gendringen. De winnaar van dit duel speelt de Halve Finale op dinsdag 14 mei tegen DZC’68 O23.

Wedstrijdverslagen van donderdag 28 maart:

Uit De Gelderlander, door Remko Alberink:

KWART FINALE
VIOD O23 – Warnsveldse Boys 3-0 (3-0).

1-0 Sergio Poel, 2-0 Thom Teunissen, 3-0 Lucas Gerrits.

,,Het is ons best prima vergaan”, gaf trainer Kevin Egging van VIOD O23 aan. ,,Ik denk dat Warnsveldse Boys niet mag klagen met een 3-0 nederlaag, we hebben ook kansen gehad die we niet hebben gescoord.”

Egging had een jonge talentvolle spelersgroep tot zijn beschikking. ,,We hebben bij VIOD een grote groep waaruit we kunnen selecteren. Jongens vinden het ook leuk om in dit team uit te komen.”

SDOUC – RKZVC 4-0 (1-0).

1-0 Enes Yilmaz, 2-0, 3-0 en 4-0 Jesse Vreman.
Derdeklasser SDOUC had op het oog weinig moeite met eersteklasser RKZVC uit Zieuwent. ,,Maar het is ook zeker geen geflatteerde uitslag, we hebben namelijk heel weinig weggegeven”, meende trainer Sander Hoopman van de thuisclub uit Ulft. ,,We hebben ons eigen spel gespeeld, RKZVC zette hoog druk, maar daar wisten we aardig onderuit te voetballen. Alleen in de eerste helft hadden we het een periode lastig.”

Na de 2-0 was de wedstrijd gelopen, meende Hoopman.

DZC’68 O23 – ssa Wisch 2-1 (1-1).

1-0 Nick Huls, 1-1 Stijn Alkema, 2-1 Jesper Vonk.

,,Ongelofelijk”, sprak trainer John Leeuwerik van vijfdeklasser ssa Wisch balend na afloop. ,,Zij hebben voor de pauze een kans gehad en na de pauze weer een. De gelukkigste heeft hier vanavond echt gewonnen. Ik kan alleen maar heel erg trots zijn op mijn ploeg, voor de manier waarop we hebben gespeeld, dat was fantastisch. Dit is zuur. Vijf minuten voor tijd viel de 2-1, dit is echt zo onverdiend.”

ACHTSTE FINALE
DZC’68 – sv Grol 2-0 (1-0).

1-0 Thomas Kleinlugtebeld, 2-0 Cas Evers.

Het Doetinchemse eersteklasser DZC’68 won de laatste wedstrijd in de achtste finale van competitiegenoot Grol uit Groenlo. ,,De eerste twintig minuten was het een heel open wedstrijd”, stelde trainer Rob Haveman van DZC’68. ,,Grol kreeg toen twee dotten van kansen, wij kregen er wel vijf.”

Na de pauze maakte DZC’68 de tweede treffer, wederom uit een hoekschop. ,,De laatste 25 minuten was de weerstand van Grol wel gebroken. We hadden het onszelf iets makkelijker kunnen maken door vaker te scoren, dat is dan nog een kritisch puntje.”

In de kwartfinale speelt de Doetinchemse ploeg tegen Gendringen. Deze wedstrijd staat dinsdag 9 april op de agenda.