Finalisten van vorig jaar DZC’68 VR1 en AZSV VR1 naar de laatste 4.

De twee finalisten van het afgelopen jaar DZC’68 VR1 en AZSV VR1 hebben de laatste vier weten te bereiken om de Achterhoek Cup. DZC’68 VR1 versloeg in eigen huis tegenstander FC TRIAS VR1 met grote cijfers. Het VR1 team van AZSV was VORDEN VR1 de baas, dat zich als 4e klasser goede tegenstand wist te bieden. In de Halve Finale treft DZC’68 VR1 het talententeam van De Graafschap/MVVA MO23. De andere Halve Finale wordt een onderonsje tussen twee teams van AZSV: VR1 tegen MO23-1 en wordt in Aalten gespeeld.

door John van der Kamp

De affiches van de Halve Finale bij het Vrouwenvoetbal zijn nu bekend. De wedstrijden worden gespeeld op maandag 22 en woensdag 24 april.

DZC’68 VR1 – FC TRIAS VR1  7-0 (3-0)

Binnen 60 seconden was het eerste doelpunt te zien op Sportpark Zuid in Doetinchem. Het openingsdoelpunt van DZC’68 VR1 werd gescoord door Mira Jansen (1-0). De 2-0 was een cadeautje van tegenstander FC Trias VR1. Het eigen doelpunt ontstond nadat DZC-speelster Lynn Mombarg verwarring stichtte in de verdediging van het team uit Winterswijk. Voor het rustsignaal van scheidsrechter Bennie Roenhorst leek het duel al beslist. Na een schitterend doelpunt van Debby van Aken stond de 3-0 op het scorebord.

In de 2e helft liep de score snel op, via wederom een eigen doelpunt en een kop-doelpunt van Nicole Vervoort werd het 5-0. In de slotfase nog twee doelpunten van het team van DZC-trainer Arjan Engel. Captain Kyra Smit zorgde voor de 6-0 en het slotakkoord kwam op naam van Suus Waterham. Door haar treffer was het een zevenklapper deze avond. Eindstand 7:0. De VR2-speelsters Myriam Steinhauer en Julia Lueb waren voor deze wedstrijd toegevoegd aan de selectie van DZC’68 VR1.

VORDEN VR1 – AZSV VR1  0-3 (0-2)

Op Sportpark Vorden het duel tussen 4e klasser Vorden VR1 en de koploper uit de 1e klasse AZSV VR1 uit Aalten onder leiding van scheidsrechter Walter Hartjes. Het vrouwenteam van Vorden weerde zich kranig en liep pas in de 25e minuut tegen het eerste tegendoelpunt aan. Kort voor rust de 2-0 voor het team uit Aalten, dat in de 2e helft de score wel flink wilde uitbreiden maar daarin minimaal in slaagde.  Na de 0-3 leek de wedstrijd dan ook beslist en kan het team AZSV-trainer Dennis Teunissen zich opmaken voor de kampioenswedstrijd. Eerst aankomende zaterdag nog een bekerwedstrijd en op zaterdag 6 april kan de titel in de 1e klasse worden binnengehaald.

Voor AZSV VR1 werden de doelpunten gescoord door Sil Stortelers, Anne Houwers en Merel ter Haar.