AZSV knikkert FC Winterswijk uit Achterhoek Cup, DVC’26 is ‘klasse beter’ dan Varsseveld

Bron:  De Gelderlander

Vierdedivisionist AZSV uit Aalten heeft eersteklasser FC Winterswijk dinsdagavond uitgeschakeld in het toernooi om de Achterhoek Cup: 4-1. Beide ploegen speelden in de herkansingsronde.

AZSV plaatste zich voor de tweede ronde, voor FC Winterswijk dat aantrad met een elftal O23 jaar, is het toernooi voorbij. Ook titelhouder DZC’68 gaat door naar de volgende fase. De uitwedstrijd tegen Dieren werd met 1-4 gewonnen. DVC’26 won in Didam met 3-0 van sc Varsseveld.

Uitslagen: HERKANSINGSRONDE

AZSV- FC Winterswijk 4-1 (1-1).

0-1 Nick Jansen, 1-1 Tren Wille, 2-1, 3-1 en 4-1 Boris ter Hedde.

,,Deze wedstrijd heeft mij wijzer gemaakt dat een aantal spelers van O19 en het tweede elftal heel goed met ons mee kan”, zei trainer Martijn Beltman van het Aaltense AZSV. ,,Ook FC Winterswijk was niet op volle oorlogssterkte, maar na de 0-1 in de eerste minuut trokken wij de wedstrijd meer en meer naar ons toe.”

Dieren-DZC’68 1-4 (1-1).

0-1 Merijn Heijink, 1-2 en 1-3 Jesper Vonk, 1-4 Thomas Kleinlugtebeld.   

,,Met de rust was ik niet blij”, gaf trainer Rob Haveman van eersteklasser DZC’68 uit Doetinchem aan. ,,Het was niet best. Het baltempo was te laag, het veld te groot en we kwamen niet aan het voetballen. Dat ging de tweede helft iets beter, al heeft Dieren ook wel wat kansen gehad.”

DVC’26-Varsseveld 3-0 (2-0).

1-0 Maarten Peeters, 2-0 Mark Berendsen, 3-0 Cas Cornelissen.

,,Beide ploegen hadden een iets ander team, speelden niet met de vaste basis”, legde trainer Willem Mulderij van de Didamse tweedeklasser DVC’26 uit. In competitieverband staan beide ploegen op de bovenste twee plaatsen in de tweede klasse G. Mulderij: ,,Wij hebben laten zien dat we veel jong talent hebben. Het was wel een klasse verschil.”

Mulderij hechtte aan deze wedstrijd. ,,Bij mijn aanstelling heb ik aangegeven dat ik graag wat meer wil laten zien wat DVC’26 allemaal in huis heeft. Voor de uitstraling van de club is het belangrijk dat we nu in de volgende ronde zitten.”

Be Quick Z.-VIOD 1-6 (1-3).

0-1 Mats van Engen, 0-2 en 0-3 Damian Weber, 1-4 Jorn Eijkelkamp, 1-5 Ralph Klein Tank, 1-6 Wessel Rensen.

Zondagderdeklasser VIOD uit Doetinchem en koploper in 3C was duidelijk een maat te groot voor de zaterdagderdeklasser Be Quick Zutphen, koploper in 3A. ,,Be Quick heeft een ploeg met handige voetballers, maar dat zijn ook spelers die veel risico’s nemen”, vond trainer Rudi Vonk van VIOD. ,,Ze speelden wat naïef, gingen achterin pingelen. Wij zijn als ploeg veel stabieler. Voor ons was het een mooie afsluiting van dit kalenderjaar.”

Uitslagen 2e RONDE

Gendringen – SVGG 6-1 (1-0).

1-0 Jorik te Kaat, 2-0 Ahmed Zaki, 3-0 Dion Teloh, 3-1 Wessel ter Voert, 4-1 en 5-1 Kelvin Meijer, 6-1 Gijs Hakvoort.

De thuisploeg bereidde zich in deze wedstrijd voor op de komende competitiewedstrijd tegen Kilder. ,,En dat hebben de jongens heel goed gedaan”, stelde de vanwege ziekte afwezige trainer Stéven Verheijen van Gendringen, die via een livestream de wedstrijd wél kon volgen.

FC Bergh O23 – sv Kilder O23  3-2.

AFGELAST:

ssa Wisch – sv Basteom en Oeken O23 – Pax O23