Standaard Heren: FC Zutphen verslaat AZSV, VVG’25 wint van FC Winterswijk. Herkansing voor titelverdediger DZC’68.

De verrassing komt vanavond uit Aalten. FC Zutphen (zie foto) zorgt voor een stunt en weet met 1-2 te winnen van 4e divisionist AZSV. VVG’25 is te sterk voor FC Winterswijk en plaatst zich rechtstreeks voor de 2e Ronde. Ook HSC’21, RKZVC  en Longa’30 maken geen fout. Voor titelverdediger DZC’68 wacht de Herkansingsronde na de 1-3 verlies in eigen huis.

door John van der Kamp

AZSV – FC Zutphen     1-2 (1-0)

De thuisclub AZSV kwam binnen het half uur op een 1-0 voorsprong en wist tot aan de rust deze voorsprong vast te houden. Tegenstander FC Zutphen rook in de 2e helft kansen om AZSV pijn te doen en slaagde daarin. De jeugdige FC Zutphen aanvaller Milan Klaver zorgt in het begin van de 2e helft voor de gelijkmaker (1-1). Maar hiermee is de koek nog niet op voor de gasten uit Zutphen. Tien minuten voor tijd komt FC Zutphen zelfs op voorsprong.  Het is verdediger Martijn Zandbergen die zijn team laat juichen (1-2). Het wordt een spannende slotfase. AZSV probeert de gelijkmaker te forceren om de Shoot-Outs uit deze wedstrijd te slepen. Maar in de counter loert FC Zutphen op de genadeklap. Na de extra tijd, die scheidsrechter Henk Peters toekent, weet het team van FC Zutphen-trainer Mark Horsman de voorsprong over de streep te trekken en plaatst zich hierdoor direct voor de 2e Ronde.

Voor AZSV wacht de Herkansingsronde.

Foto’s van deze wedstrijd (Fotograaf Hans ten Brinke) staan onderaan deze pagina.

DZC’68 – HSC’21     1-3 (0-1)

Voor titelverdediger DZC’68 geen eenvoudige tegenstander in de 1e Ronde om de Achterhoek Cup. In de 12e minuut namen de gasten uit Haaksbergen de voorsprong in deze wedstrijd. Na een mooie combinatie tussen de HSC’21 spelers Cenk Uguz en Zeki Erkilinç, wist aanvaller Erkilinç de bal achter de DZC’68-doelman te krijgen (0-1). Met deze stand stuurde scheidsrechter Jeroen Sins de teams naar de kleedkamers voor de thee.

In de 2e helft kreeg DZC’68 wel kansjes, maar scoorde niet. Dat deed HSC’21 in de 57e minuut wel. Na een pass van verdediger Caglar Uguz schoot Wessel Witbreuk de 0-2 binnen. Eindelijk trof de thuisclub het net. Clubtopscorer Jesper Vonk wist ook deze treffer op zijn naam te schrijven. DZC’68 keek op de klok en had nog ruim een kwartier de tijd om langszij te komen. HSC’21 aanvaller Kevin Stokkingreef stak daar een stokje voor en scoorde 10 minuten voor tijd de 1-3 en leek de wedstrijd beslist. Titelverdediger DZC’68 zal in de Herkansingsronde alles op alles moeten zetten om niet vroegtijdig het toernooi te verlaten. Het team uit Haaksbergen kan zich opmaken voor de 2e Ronde.

FC Winterswijk – VVG’25     0-3 (0-0)

In deze wedstrijden vielen in de 2e helft de doelpunten. Thuisclub FC Winterswijk slaagde hierin niet, wel de gasten uit Gaanderen. VVG’25 speler Ramon Pastoor opende net na rust de score (0-1). Ook zijn broertje Patrick Pastoor wist het net te vinden en zette VVG’25 op een 0-2 voorsprong. Als even later Yannis Megens de 0-3 weet te scoren, lijkt de wedstrijd beslist en geven de gasten de winst niet meer uit handen en plaatst zich voor de 2e ronde. Het team van FC Winterswijk-trainer Erik Zandstra krijgt nog een kans om in het toernooi terug te keren via de herkansing.

Longa’30 – DVC’26     4-1 (2-0)

Het publiek moest ruim 30 minuten wachten voordat de openingstreffer viel in het duel tussen Longa’30 en DVC’26 uit Didam. Voor de thuisclub stuurt Bjarne te Brake met een goede pass Thom Berendsen de diepte in en creëerde hiermee een doelrijpe kans, maar stuitte op de Didamse-doelman. Even later was het dan wel raak. Het is Bjarne te Brake die de score opent (1-0). Nadat Thomas Kerperien een strafschop tegen de lat schiet, valt toch nog voor rust de 2-0. Uit een corner weet Dirk Doppen de bal binnen te koppen.

Na enkele wissels aan de kant van de thuisclub lijkt Longa’30 in de 60e minuut op rozen te komen. Thom Berendsen zet de tussenstand op 3-0 en lijkt tegenstander DVC’26 verslagen. Lijkt, zeg ik, want DVC’26 weet tegen te scoren en zet de stand op 3-1. Maar een kwartier voor tijd verdwijnt de enige hoop voor de gasten als Mart Hummelink de 4-1 langs de doelman kopt. Longa’30 naar de 2e ronde. DVC’26 wacht de herkansingsronde.

RKZVC – vv DIEREN     5-3 (2-1)

Een doelrijpe wedstrijd in Zieuwent. De klok stond amper op 1 minuut en scheidsrechter Frank Sanders kon al naar de middenstip wijzen. Uit een corner van Siebe Klein Goldewijk scoort Tijn Hoenderboom de openingstreffer voor RKZVC (1-0).  Hoewel de thuisclub kansen kreeg om de score verder uit te bouwen, was het tegenstander vv Dieren die gelijkmaakte. Een fraaie kopbal van Norbert van Engelenburg trof doel (1-1). Toch kwam RKZVC net voor rust op de gewenste voorsprong. Siebe Klein Goldewijk zet zijn naam hieronder (2-1).

Ook na de rust blijft de wedstrijd op en neer gaan en niet geheel onverdiend komen de gasten uit Dieren op gelijke hoogte door Ryan Poels (2-2). Dan vallen de doelpunten als rijpe appels uit de boom. Na een intikkertje van Bob te Molder (3-2) en een schot van Thieme Terhaerdt (4-2) lijkt de wedstrijd beslist in het voordeel van de thuisclub. Vijf minuten voor tijd weet vv Dieren het nog spannend te maken en komt via Marijn Dekker weer aan het scoren (4-3). De blessuretijd breekt aan. Weet RKZVC de zege te behouden of komen er Shoot-Outs? Jaco Klein Goldewijk laat er geen gras over groeien en maakt het mooiste doelpunt van de avond. Zijn vrije trap ter hoogte van de zijlijn, verdwijnt over iedereen heen, inclusief over de doelman, die de bal in zijn doel ziet belanden (5-3).

RKZVC ziet vijf verschillende spelers een doelpunt maken en gaat naar de 2e Ronde. vv Dieren krijgt nog 1 kans, de Herkansingsronde.

sv Basteom – sv Loil     1-0

later meer

vv Gendringen – Warnsveldse Boys    3-2 (1-2)

Een wedstrijd met twee verschillende gezichten. Na een 1-0 achterstand, weten de gasten uit Warnsveld door Bart Spijkers op gelijke hoogte te komen (1-1). Nog voor rust staat de voorsprong voor het team van trainer Michel Feukkink op het score bord. Nu is het de Warnsveldse speler Jesper Nachtegaal, die de terugspringende bal via de lat, alsnog tegen het net ziet te krijgen (1-2).

De 2e helft is de omgekeerde wereld en wint vv Gendringen in eigen huis met 3-2. Doelpunten van Gijs Hakvoort en tweemaal door Gijs van de Pavert. Gendringen naar de 2e ronde. Warnsveldse Boys krijgt een herkansing.

sv Kilder O23 – Concordia Wehl O23    1-7 (0-2)

Concordia Wehl O23 liet er geen twijfel over bestaan en was oppermatig in Kilder. Voor rust keek sv Kilder O23 tegen een 0-2 achterstand aan. Jarno Buiting (0-1) en Owen Peters (0-2) waren de doelpuntenmakers.

In de 2e helft was de wedstrijd snel beslist. Owen Peters maakte de 0-3 en het was Stijn van Uum die het kwartet vol maakte (0-4). Hierna deed de thuisclub met een fraai doelpunt wat terug (1-4).

De laatste 3 treffers kwamen op naam van Lucas Schenning (1-5) en tweemaal Jarno Buiting (1-6 en 1-7). Concordia W O23 nar de 2e ronde. Het O23 team van sv Kilder moet het in de Herkansingsronde opnemen tegen Spcl. Brummen O23.