SDOUC en FC TRIAS winnen na Shoot Outs. SVGG verslaat Dinxperlo. Be Quick Z. en VIOD krijgen herkansing.

Twee wedstrijden kregen vanavond een toetje. In Ulft won SDOUC na Shoot Outs van Be Quick Zutphen, na een 1-1 in de reguliere tijd. Bij VIOD tegen FC TRIAS werd niet gescoord. De gasten uit Winterswijk wonnen na Shoot Outs. Door deze uitslagen krijgen Be Quick Z. en VIOD nog een mogelijkheid om terug te keren in het hoofdtoernooi via de herkansingsronde. SVGG uit Megchelen was in eigen huis tegenstander FC Dinxperlo de baas en won met 4-2.

door John van der Kamp

SDOUC – Be Quick Z. 1-1 (0-1) SDOUC wns (5-4)

Spannend was het zeker op Sportpark de IJsselweide in Ulft. Bij rust stonden de gasten uit Zutphen met 1-0 voor. In de 2e helft kwam het team van SDOUC-trainer Sander Hoopman op gelijke hoogte door een fraai doelpunt van Jesse Vreman. SDOUC kreeg nog wel een strafschop, maar werd gemist door Sietse Sessink. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Stefan Vos stond de eindscore van 1-1 op het scorebord en maakten de teams zich klaar voor de beslissing, het nemen van Shoot Outs.

Hierin slaagde de thuisclub SDOUC de winst naar zich toe te trekken en gaat door naar de 2e Ronde. Voor Be Quick Zutphen wacht de herkansing.

VIOD – FC TRIAS 0-0 FC TRIAS wns (1-2)

VIOD, de ongeslagen koploper in de 3e Klasse C van het zondagvoetbal, slaagde er niet in om FC TRIAS op eigen veld te verslaan. VIOD had de hele wedstrijd meer balbezit, maar wist niet tot scoren te komen. FC TRIAS loerde op de kansjes die men kreeg, maar kwam niet door de verdediging van VIOD heen. Tien minuten voor tijd leek de winst naar VIOD te gaan, maar van dichtbij ketste de bal via de paal weer het veld in.

Na de extra tijd die scheidsrechter Wouter Hilkhuijsen toekende, brachten Shoot Outs de uiteindelijke winnaar uit deze wedstrijd tussen twee derde klassers. VIOD miste al direct de eerste Shoot Out en TRIAS rook haar kans om voor een verrassing te zorgen. maar ook FC TRIAS miste de eerste shoot out.  Na de 2e en 3e gemiste Shoot Out van de thuisclub was het over voor het team van VIOD-trainer Rudi Vonk en plaatst FC TRIAS zich voor de 2e Ronde. VIOD naar de Herkansingsronde.

SVGG – FC DINXPERLO 4-2 (3-2)

Een verrassing in Megchelen. SVGG-trainer Jelle Elfrink zorgde met zijn team voor een fantastische 4-2 overwinning tegen 4e klasser FC Dinxperlo. Net voor rust kwam SVGG met 3-2 voor en bouwde deze voorsprong in de 2e helft uit naar een verrassende 4-2 winst. Dit betekent voor de 5e klasser de 2e Ronde. Voor FC Dinxperlo wacht de herkansing.

FC BERGH O23 – vv RUURLO O23  8-1 (4-1)