SDOUC naar Finale na fraaie 5-0 zege op VIOD O23.

SDOUC is de tweede finalist na een ruime 5-0 overwinning op het O23 team van VIOD. Het team uit Ulft stond voor rust al met 2-0 voor en na de snelle 3-0 in de tweede helft leek de wedstrijd al beslist. VIOD probeerde wel, maar zodra het team van trainer Kevin Egging in de zestien kwam, kon het geen vuist maken. In de 1e helft kreeg VIOD O23 wel wat kansjes om te scoren, maar zag steeds de uitstekend keepende SDOUC-doelman Melvin Kersten op haar weg.  SDOUC naar de finale en mag het nu opnemen tegen het O23 team van DZC’68, dat verrassend het vaandelschip “DZC’68 1” uit het toernooi wist te wippen.

door John van der Kamp

Het publiek dat naar deze halve finale was gekomen, zocht een plekje op de bankjes in de ondergaande zon of koos een zitplaats uit op de ruime zittribune. SDOUC was vooraf gewaarschuwd voor de talenten van VIOD O23, dat eerder met 6-0 de baas was over het O23 team van SDOUC. Het publiek werd snel getrakteerd op de openingstreffer. SDOUC-aanvaller Jelle Westerhof werd op links in de diepte aangespeeld en schoot de bal in de rechterbenedenhoek, langs de weifelende Sem Fielt, de keeper van VIOD O23. Nadat VIOD-verdediger Len Derks een overtreding maakte op 25 meter van het doel, mag Steven Teunissen namens SDOUC het van afstand proberen. Zijn schot op doel verdwijnt net naast het doel.

Na ruim 20 minuten fluit scheidsrechter Julia Vermeer na een terugspeelbal de wedstrijd stil. SDOUC-keeper Kersten heeft de bal in de zestien opgevangen, maar dit blijkt onreglementair gebeurd te zijn en VIOD krijgt een indirecte vrije trap toegewezen. Dit buitenkansje wordt echter niet benut, de bal stuit op een woud van benen. SDOUC blijft gevaarlijk met de ruimte die wordt geboden, maar de stand blijft 1-0. De gelijkmaker voor VIOD had spits Lucas Gerrits op zijn schoen. Van dichtbij stuit hij op het goede keeperswerk van de sluitpost van SDOUC. Ook een sublieme vrije trap van VIOD-aanvoerder Bohdy van Hal weet keeper Melvin Kersten uit zijn doel te houden. Het publiek ziet twee teams dat slordig met de kansjes om gaat. SDOUC verzuimt op 2-0 te komen en VIOD wil wel, maar lukt niet de gelijkmaker op het scorebord te brengen. Als Jesse Vreman de bal uit een voorzet net over het doel kopt, komt SDOUC toch op een 2-0 voorsprong. Het is Steven Teunissen, die vanuit een corner bij de 1e paal Sietse Sessink weet te bereiken. Sessink kopt de bal fabuleus binnen (2-0).

In de rust wijst VIOD-trainer Kevin Egging twee verse spelers aan met als doel een tegentreffer te creëren. Daan Prakke vervangt de licht geblesseerde Len Derks en de jarige Julian Kuster neemt de plek in de aanval over van Lucas Gerrits, die hard werkte, maar bij zijn doelpogingen geen enkel gelukje had vanavond. Dan is het weer raak. Binnen vier minuten valt nummer drie achter doelman Fielt. Deze fraaie treffer komt op naam van aanvoerder Kees van de Pavert (3-0). Is de wedstrijd nu al beslist? Het team van SDOUC-trainer Sander Hoopman blijft de wedstrijd dicteren en komt via invaller Thomas Sessink zelfs op een 4-0 voorsprong. Met een lobje laat Sessink de doelman kansloos. VIOD probeert haar eer te redden, had wel een doelpuntje verdiend, maar komt niet tot scoren. Ook niet met Daan Mombarg, Finn Schnitzler en Teun de Reus, speler uit de JO19-1. Ook Sander Hoopman gebruikt al zijn reservespelers en ziet zijn laatste wissel Bram Berendsen zelfs de 5-0 in de slotminuut scoren. Een puike prestatie van een team, dat vanaf minuut één tegenstander VIOD O23 niet in haar spel liet komen en met enkele fraaie treffers de winst naar zich toe te trekken.

SDOUC naar de Finale. Op zaterdag 29 juni is om 18 uur de aftrap op Sportpark Dichteren, Om de felbegeerde prijs binnen te halen (een oefenwedstrijd thuis tegen De Graafschap), zal eerst gewonnen moeten worden van het O23 team van DZC’68. Beslist een mooie affiche, waar veel publiek op af zal komen.

Meer foto’s volgen, en bekijk woensdagmiddag de Video.