Wie wordt de tegenstander van DZC’68 in de Finale om de Achterhoek Cup?

Vanavond, dinsdag 7 mei om 20:15 uur, wordt de 2e Halve Finale gespeeld bij de Heren tussen de teams van SDOUC 1 uit Ulft en het O23 team van VIOD Doetinchem. De winnaar van dit duel speelt op zaterdag 29 juni de Finale tegen DZC’68 O23.

door John van der Kamp

Het team uit Ulft lijkt de beste papieren te hebben om de finale te bereiken. SDOUC schakelde in de 1e ronde om de Achterhoek Cup Be Quick Zutphen na Shoot Outs uit (1-1 / 5-4). In de 2e ronde was SDOUC in Winterswijk te sterk voor FC Trias (1-2). Een “Walk over” in de Achtste Finale. Tegenstander FC Bergh trok zich terug. In de Kwart Finale was 1e klasser RKZVC aan SDOUC gekoppeld. Op sportpark De IJsselweide in Ulft werd het 4-0 en hierdoor wist SDOUC zich te plaatsen van de Halve Finale.

Het O23 team van VIOD won in de 1e ronde nipt van VVG’25 O23 met 2-1 en versloeg in de 2e ronde DVV O23 uit Duiven met 5-0. In de Achtste Finale de affiche SDOUC/ULFTSE BOYS O23 VIOD O23.  Een verrassende uitslag in Ulft. VIOD O23 won met 6-0. In de Kwart Finale het duel tegen 3e klasser Warnsveldse Boys. De 3-0 winst leverde een plek op in de Halve Finale.

De Halve Finale, die gespeeld wordt op Sportpark Dichteren, staat onder leiding van scheidsrechter Julia Vermeer. Zij wordt geassisteerd door Bennie Roenhorst en Marco ten Broeke. De 4e official vanavond is Mylan Ariese.  Aftrap is om 20:15 uur. Toegang is Gratis.