ZZC’20 MO15-1 wint doelpuntrijke wedstrijd en staat in de Finale!

De eerste finalist om de titel bij de meiden O15 is bekend. ZZC’20 MO15-1 wist vanavond in een doelpuntrijke wedstrijd de overwinning geheel verdiend naar zich toe te trekken. Het publiek werd niet alleen getrakteerd op acht doelpunten, maar het had ook zomaar 12 of misschien wel 14 treffers kunnen zijn. Beide teams raakten paal en lat en in de beginfase stond het vizier nog niet scherp. Tegenstander Spcl. Brummen MO15-1 kan terugzien op een fantastisch toernooi met als eindresultaat de 3e plaats. Voor het winnende team uit Zelhem wacht het toetje, de finale op zaterdag 29 juni. Aankomende woensdag is bekend wie de tegenstander zal zijn op de finaledag, als de MO15-1 teams van Longa’30 en FC Zutphen gaan strijden voor die plek in de finale.

door John van der Kamp

Alle ingrediënten waren vanavond aanwezig op Sportpark Dichteren in Doetinchem. Een gezellige accommodatie, mooi weer, goede temperatuur en een groot aantal supporters langs de lijn. De eerste beste doelkans is voor sportclub Brummen. Anne Wichelo lijkt de bal tussen de palen te schieten, maar haar inzet wordt door de ZZC-keeper Indy Wissink gekeerd. In de 4e minuut valt het openingsdoelpunt, niet voor Brummen maar ZZC’20 weet met enig geluk op voorsprong te komen. Keeper Jessie Manuputty van Brummen onderschept de bal, maar deze springt uit haar handen. De rechter-aanvaller van ZZC Luane Lemoine is er als de kippen bij om het leder over de doellijn te schieten (0-1). Maar lang kan ZZC’20 hier niet van genieten. Direct na de aftrap is de stand alweer gelijk. Romee van den Beuken pakt haar doelpuntje mee (1-1).

Als beide teams diverse kansen onbenut laten, valt in minuut 20 een belangrijke treffer voor ZZC’20. Luane Lemoine legt de bal panklaar voor haar teamgenoot en captain Lieke van ’t Klooster, die de bal eenvoudig weet binnen te tikken (1-2). Brummen krijgt hierna wel een fraaie kans om nog voor rust de gelijkmaker te scoren. Het is Lieke van der Mei die een vrije schietkans onbenut laat.

Tijdens de rust kiest de staf van Spcl. Brummen voor een andere keeper. Eline Gerritsen, die in de 1e helft met een blessure kampte, ruilt haar shirt met Jessie Manuputty en neemt plaats in het doel en Jessie komt de verdediging versterken. De wissel pakt niet direct goed uit. Lieke van ’t Klooster scoort wederom en staat ZZC’20 met 1-3 voor. Binnen 10 minuten weet Spcl. Brummen de wedstrijd te kantelen. Eerst ziet de aanhang uit Brummen Lieke van der Mei vanaf een metertje of dertig een vrije trap tegen de paal schieten en komt na een mooi één/tweetje tussen Anne Wichelo en Lieke van der Mei terug in de wedstrijd (2-3).

Het publiek gaat er even goed voor zitten (en staan), nadat de bal op de lat van Brummen valt. Dan is het Lieke van der Mei die haar 2e treffer weet te scoren en brengt de tussenstand hiermee verrassend gelijk (3-3). Het spel gaat op en neer, mooie kansen worden gemist en de beide keepers weten doelpunten te voorkomen. Acht minuten voor tijd komt ZZC weer op voorsprong. Van dichtbij schiet invaller Amber Kappert de bal binnen (3-4). Nog voor het eindsignaal krijgt Fleur Grootbod een mogelijkheid om ZZC’20 in veilige haven te schieten, maar Brummen-keepster Eline Gerritsen plukt de bal uit de lucht. Het blijft spannend. In de counter lijkt Brummen zelfs de gelijkmaker te scoren. Het is Sophie Kok, die met bal door het hart van de ZZC-defensie soleert, maar niet voldoende kracht heeft om te scoren. Wanneer de klok op het scorebord de 70e minuut aangeeft, valt de beslissing. Mooi combinatievoetbal tussen de 2 beste spelers aan de kant van ZZC: Luane Lemoine en spits Lieke van ’t Klooster, wordt fraai door de captain afgerond (3-5). Na de extra tijd klinkt het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Bas Jansen en vallen de speelsters van ZZC’20 MO15-1 elkaar in de armen. De Finale is bereikt.

Het team van Jacco Jeronimus en Arno Wichelo van Spcl. Brummen MO15-1 was begrijpelijk teleurgesteld. Als troost ligt de 3e prijs klaar en zij kunnen zich nu richten op de eindfase van de competitie, waar het kampioenschap binnen bereik ligt. Ook ZZC’20 MO15-1 is kansrijk voor de titel in haar klasse. Trainer Rob van Campen en assistent Eef Freriks weten dat er nog een aantal punten door het team gehaald moeten worden.

Aankomende woensdag wordt de 2e Halve Finale MO15 gespeeld. De winnaar uit het duel Longa’30 MO15-1 – FC Zutphen MO15-1 wordt de tegenstander van ZZC’20 MO15-1 in de finale op zaterdag 29 juni.