Pien en Loes Gilsing schieten Ulftse Boys naar Kwart Finale. AZSV MO23 zorgt voor verrassing.

Een daverende verrassing gisterenavond bij de Categorie Vrouwenvoetbal. AZSV MO23 wist na een 1-1 gelijkspel het VR1 team van De Witkampers na Shoot Outs te verslaan. In ‘s-Heerenberg scoorden Pien en Loes Gilsing namens Ulftse Boys VR1 en hierdoor gaat Ulftse Boys VR1 naar de Kwart Finale.

door John van der Kamp

Alle Kwartfinalisten bij het Vrouwenvoetbal zijn nu bekend. Met het toevoegen van AZSV MO23-1 en Ulftse Boys VR1 doen 8 teams mee aan het vervolg om de Achterhoek Cup. Het programma wordt tijdens de loting op woensdag 30 januari bekend gemaakt.

FC BERGH VR1 – ULFTSE BOYS VR1  1-2

Na 5 minuten kwamen de vrouwen uit Ulft op een 0-1 voorsprong. Het openingsdoelpunt werd gemaakt door Pien Gilsing. FC Bergh kwam via Noëlle Mijnen op gelijke hoogte na een fraaie treffer (1-1).

In de 2e helft wist Loes Gilsing van Ulftse Boys VR1 haar doelpunt te scoren en bracht het team uit Ulft weer op voorsprong(1-2). Aan beide kanten kreeg met nog kansen om een verandering in de stand aan te brengen, maar gescoord werd er niet meer. Ulftse Boys VR1 naar de Kwart Finale voor FC Bergh VR1 is het einde toernooi.

AZSV MO23-1 – De Witkampers VR1  1-1 (5-3)

Het team van AZSV uit Aalten O23 zorgde gisterenavond voor een daverende verrassing. Na een 1-1 gelijkspel na 90 minuten, brachten de Shoot Outs de beslissing welk team door mag gaan naar de Kwart Finale.

De Witkampers VR1 was de favoriet om deze wedstrijd te winnen, maar het ging net even anders. AZSV MO23-1, het team van trainer Onno Wessels en assistent Noah Korthout, wisten de Shoot Outs beter te benutten (5-3) en slaagden erin om de kwartfinale te bereiken. De Witkampers VR1 is het helaas einde toernooi en kunnen zich richten op de competitie.