Kwart Finale voor VORDEN VR1 na monsterzege op HC’03 VR1. Mette Heij scoort 4 keer.

Op sportpark ’t Doornslag in Drempt werd gisterenavond de wedstrijd uit de 2e Ronde categorie Vrouwenvoetbal gespeeld tussen HC’03 VR1 en Vorden VR1. De vrouwen uit Vorden boekten een monsterzege en hadden bij rust al een tussenstand van 0-6 bereikt. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Michel Sessink stond de eindscore van 0-8 op het scorebord. Bij het team van Vorden VR1 was Mette Heij erg succesvol. Zij scoorde de helft van het aantal doelpunten.

door John van der Kamp

Met Vorden VR1 hebben nu zes teams zich geplaatst voor de  Kwart Finale. De twee ontbrekende duels komen uit de wedstrijden die vanavond worden gespeeld. In Aalten de wedstrijd tussen AZSV MO23 tegen Witkampers VR1 en in ’s Heerenberg het duel tussen FC Bergh Vr1 en Ulftse Boys VR1.

Wedstrijdverslag:

HC’03  VR1 – Vorden VR1 0-8 (0-6)

De bal was gisterenavond op het natte veld in Drempt amper in het spel geweest, of de armen konden bij het team uit Vorden al omhoog. Het was Vorden-speelster Amber Moeshart die de openingstreffer voor haar rekening nam. Na ruim tien minuten de tweede treffer van deze avond door Laura Verstege (0-2). Dan breekt een fase aan dat je een speelster als Mette Heij beter in je eigen team moet hebben, dan bij de tegenstander. Binnen 20 minuten wist Mette Heij driemaal te scoren (0-3,0-4 en 0-6).  Tussendoor pikte Lynn Hartman ook een doelpuntje mee (0-5).  Na 45 minuten vond de leidsman Sessink het voldoende en stuurde de teams naar de warme kleedkamer bij een 0-6 ruststand.

In de 2e helft deed Vorden het iets rustiger aan. Kansen werden er wel gecreëerd, maar tot scoren kwam men niet. Maar dit was niet bestemd voor Dione Bouwmeester. Zoals deze handige en snelle buitenspeelster wekelijks laat zien, had ook zij haar zinnen gezet om te scoren. In de 71e minuut slaagde zij daarin (0-7). Even later was het weer Mette Heij die het net wist te vinden en scoorde haar 4e treffer van deze avond (0-8).

Vorden VR1, het team van trainer Bert-Jan Koekenbier en assistent Udo Heij, wint met 0-8 en plaatst zich voor de Kwart Finale om de Achterhoek Cup.