Outsider AZSV MO23 wint na late gelijkmaker en Shoot Outs van 1e klasser Witkampers VR1

In Aalten, op Sportpark Villekamp, was 1e klasser De Witkampers VR1 vooraf de grote favoriet om het duel tegen AZSV MO23 winnend af te sluiten. De wedstrijd kende een spannend slot en kreeg na een gelijkspel een soort verlenging, oftewel Shoot Outs. Het team uit Aalten slaagde erin om de Kwart Finale te halen en was na de beslissende Shoot Out gek van vreugde en deelden uitzinnig het succes met elkaar.

door John van der Kamp

De druk was groot voor het team uit Laren en wist voor rust op ‘n 1-0 voorsprong te komen. Toch slaagde de 1e klasser er niet in om in het tweede deel van dit duel tegenstander AZSV MO23 de genade klap te geven. Hoe langer de wedstrijd vorderde, kreeg het talententeam uit Aalten, aan de hand van aanvoerster Ilse Luijmes, steeds meer hoop op een goede afloop. Een kwartiertje voor tijd valt de niet onverdiende gelijkmaker voor AZSV MO23. Het is Kimberly Rots die de doelvrouwe Isa Scholthof van De Witkampers weet te passeren (1-1). Nog tien minuten te gaan. Wie gaat dit duel naar een goed einde brengen?

In de extra tijd wordt niet meer gescoord en moet de beslissing vallen uit de Shoot Outs. AZSV MO23 begint succesvol aan deze reeks. Maar ook tegenstander De Witkampers weet tot aan de 3-3  een 100% score hieruit te halen. Nadat Lillian Vaags namens AZSV de score op 4-3 heeft gebracht, weet de AZSV doelvrouw Karlijn Boerman de inzet van Witkampspeelster Yinke te Brake af te stoppen. Door deze redding is de volgende ronde in handbereik. De heldenrol ligt klaar voor Kim Scholten om AZSV MO23 naar de Kwart Finale te schieten. Vanaf de middencirkel dribbelt zij met bal richting het doel en slaagt in haar missie. Door dit fraaie doelpunt is de wedstrijd beslist (5-3) en rent de complete selectie richting Kim Scholten om haar te feliciteren. De Kwart Finale is gehaald! Proficiat !