ssa Wisch naar Achtste Finale. Ook de O23 teams van Grol en DZC’68 naar laatste 16.

Gisterenavond is het team van ssa Wisch, de fusieclub van Spcl. Silvolde en Terborg, er in geslaagd om de Achtste Finale te bereiken om de Achterhoek Cup. De lijst van geplaatste clubs die de laatste 16 hebben bereikt staat nu op 13 teams. De O23 teams van DZC’68 en sv Grol wonnen ook hun wedstrijd in zitten woensdag 31 januari in de koker voor de loting Achtste Finale.

door John van der Kamp

Nog drie wedstrijden staan op het programma van de 2e Ronde bij de categorie Standaard Heren. Maandag 29 januari het inhaalduel tussen de O23 teams van Oeken en PAX. Op dinsdag 6 februari het laatste duel uit Groep B tussen FC Dinxperlo tegen  Warnsveldse Boys en twee dagen later gaan sv Grol en DVC’26 uitmaken wie zich als laatste gaat toevoegen.

De uitslagen van gisterenavond:

ssa Wisch – sv Basteom 2-0 (2-0)

In deze wedstrijd zorgde Jasper Alkema voor de openingstreffer voor de thuisclub. Na de 2-0 van Joris Bieleveldt, bleef tegenstander sv Basteom  zoeken naar een tegentreffer. Die kans kwam er wel. In de 2e helft ging de bal op de stip. Echter de bal ketste via de rechter paal weer het veld in en tot het eindsignaal bleef de stand, ook na een afgekeurd doelpunt, ongewijzigd. ssa Wisch naar de laatste 16

DZC’68 O23 – Concordia W. O23 3 -1 (2-0)

Sven Jansen opende voor DZC’68 de score (1-0). Na het doelpunt van Nick Huls (2-0) was het rust. In het tweede deel maakte Bahreddine Loukile er 3-0 van. Hiermee was de wedstrijd al beslist. Het slotakkoord was voor Concordia Wehl O23. Simon Delfsma zorgde voor de eretreffer (3-1)

sv GROL O23 – FC Trias O23 4-0 (2-0)

De thuisclub Grol O23 liet er gisterenavond geen gras over groeien en stond bij rust al met 2-0 voor na doelpunten van Siem Hilderink en Kaj Riteco.  In de 2e helft werd nogmaals tweemaal gescoord. Yaluca Meusert en Juul Brummelaar wisten het net te vinden. sv Grol O23 wint met 4-0 en zit woensdag in de koker bij de laatste 16. Voor cupfighter FC Trias O23 is het einde toernooi.