De Graafschap beleeft prachtig feestje tegen FC Eindhoven (2-1)

De Graafschap heeft vrijdagavond een zege geboekt op FC Eindhoven. In eigen huis, waar met bijna 11.000 supporters een uitstekende sfeer was, werd het 2-1 door treffers van Donny Warmerdam en Simon Colyn.

Gelijkopgaand na fantastische sfeeractie

Na een fantastische sfeeractie van de Brigata Tifosi, die het 20-jarig jubileum vierde, ging De Graafschap goed van start. Uit een voorzet van Başar Önal ging David Flakus Bosilj onder de bal door, maar kon Giovanni Büttner wel uithalen. FC Eindhoven-doelman Jorn Brondeel voorkwam een snelle 1-0 van de Superboeren. Daarna waren ook Önal, Colyn en Warmerdam dicht bij een doelpunt, maar ging de bal er niet in. Ook pogingen van Colyn en Giovanni Büttner werden gekeerd door een Eindhovens been. Aan de andere kant kon Mees Bakker voorkomen dat Ozan Kökçü en Evan Rottier écht gevaarlijk werden. Tien minuten voor de rust kwamen de Eindhovense gasten op 0-1; Rottier kon de bal intikken achter Bakker. Enkele minuten later viel de verdiende gelijkmaker, toen Warmerdam de bal kon afdrukken en met een geplaatst schot voor de 1-1 zorgde. Het had zelfs voor de rust 2-1 kunnen worden, maar Brondeel had een redding in huis nadat Colyn uit een prachtige aanval op doel schoot.

Prachtgoal Colyn

De eerste kans in de tweede helft was voor De Graafschap, dat dreigend werd via Giovanni Büttner. Brondeel zat er goed bij en hield zijn ploeg op 1-1. Dat hielden de Eindhovenaren niet lang vol, aangezien De Graafschap in de 54e minuut op voorsprong kwam. Het schot was van Alexander Büttner, maar het doelpunt kwam op naam van Colyn. Met een heerlijke beweging achter zijn standbeen zette de middenvelder de tweede goal van de Superboeren op het bord. Önal had zelfs …………….