Grol eenvoudig naar 2e ronde Achterhoek Cup. Herkansing voor Varsseveld.

Na de smadelijke nederlaag in de eerste ronde van de strijd om de KNVB-beker (2-3 verlies in eigen huis tegen vierdeklasser BSC Unisson Boekelo), heeft Grol 1 iets goedgemaakt in de eerste ronde van de Achterhoek Cup-competitie. Afgelopen dinsdag werd op het eigen sportpark Den Elshof met 4-1 gewonnen van SC Varsseveld, de runner-up in de tweede klasse G van de KNVB. Dankzij deze overwinning plaats de equipe van trainer/coach Philip Agteres zich voor de tweede ronde van dit attractieve Achterhoekse voetbalgebeuren.

Tekst en foto: Theo Huijskes

Geen hattrick voor spits Luc Berentsen

Ondanks de op het spel staande belangen, kon Grol niet in de sterkste formatie aantreden. Dit had te maken met niet helemaal fitte spelers, alsmede spelers die tijdens de wedstrijd licht-geblesseerd raakten en vervolgens direct werden gewisseld. Desalniettemin wist de Grolploeg de Varsseveldse brigade van oefenmeester Lars Krabbenborg uit Zieuwent met een 4-1 nederlaag huiswaarts te sturen. Topscorer werd spits Luc Berentsen, die twee doelpunten voor zijn rekening nam, waarbij de openingstreffer op naam kwam van aanvoerder Rico Lammerdink, die na 16 minuten spelen in de eerste helft een voorzet van Tycho Riteco fraai inkopte (1-0).

Overigens speelde laatstgenoemde Grolman, en dat met name vanwege zijn aan de dag gelegde snelheid, een belangrijke rol bij praktisch alle gemaakte doelpunten.

Thiemo Wessels weer terug in de basis

Een bijzonder plezierige bijkomstigheid was tevens het feit dat Thiemo Wessels na een langdurige blessure weer was teruggekeerd in de basis en vervolgens de volle 90 minuten uitspeelde. Daarnaast was het echter wel Tiem Rots, die reeds in een vroeg stadium het veld moest verlaten, waardoor de pas van een blessure herstelde Mike Kempers eerder dan de bedoeling was als invaller moest aantreden.

Na de 1-0 voorsprong van Grol kwam sc Varsseveld nog wel terug door in de 28e minuut van de eerste helft het enige tegendoelpunt te scoren. Het was Luke Groot Wassink, die na een rush over rechts zijn medespeler Connor Scobie bereikte, die voor een 1-1 tussenstand zorgde door beheerst Grol-goalie Luc Oude Luttukhuis te passeren. Het hiervoor genoemde doelpunt van Tycho Riteco bepaalde de ruststand op 2-1.

Duidelijk krachtsverschil in tweede helft

Dat Grol in de competitie een klasse hoger speelt dan sc Varsseveld kwam in het tweede bedrijf van de wedstrijd duidelijk tot uiting. Het gevolg hiervan was dat de Grol-voorwaartsen voldoende kansen kregen om de score verder uit te breiden.En dat deed GROL-spitsLuc Berentsen door de 3-1 en 4-1 te scoren. Bovendien bood het verloop van de wedstrijd ook voldoende gelegenheid om in dit geval de wisselspelers Max de Vries, Tygo ten Bulte en Titus Hoffman speeltijd te gunnen.  Op naar de volgende ronde in de strijd om de Achterhoek-Cup.

sv GROL wint met 4-1 van sc VARSSEVELD en gaat direct door naar de 2e Ronde. Voor sc VARSSEVELD wacht de Herkansingsronde, uit tegen DVC’26 in Didam.