Aanvangstijd wijziging bij duels DZC’68-GROL en DZC’68 O23-WISCH

Voor donderdag 28 maart staan vier duels op het programma Categorie Standaard Heren. Van twee duels zijn de aanvangstijd gewijzigd. Op Sportpark Zuid, de thuishaven van DZC’68, worden die avond twee duels afgewerkt. DZC’68 tegen Grol trappen om 19:30 uur af en bij het duel tussen DZC’68 O23 en Wisch wordt om 21 uur het beginsignaal gegeven. De overige duels in Ulft (SDOUC) en in Doetinchem (VIOD) is de aftrap om 20:15 uur.

Gestart wordt met een inhaalwedstrijd, de laatste wedstrijd in de Achtste Finale, tussen titelverdediger DZC’68 en sv Grol. De winnaar van deze wedstrijd speelt op 9 april de kwartfinale tegen Gendringen.

De overige drie kwartfinales zijn SDOUC tegen RKZVC, VIOD O23 ontvangt Warnsveldse Boys en DZC’68 O23 tegen ssa WISCH. De winnaars van de Kwart Finale gaan door naar de halvefinales, die op de dinsdagen 7 en 14 mei op neutraal terrein (Sportpark Dichteren in Doetinchem) worden gespeeld.

Alle wedstrijden staan onder leiding uit het scheidsrechterskorps van de SDO. Deze KNVB scheidsrechters worden aangewezen door de Scheidsrechtersvereniging Doetinchem en Omstreken.

Mocht na 90 minuten een wedstrijd in een gelijkspel zijn geëindigd, volgen Shoot-Outs. Een aangepaste regel die de organisatie van de Achterhoek Cup al jaren toepast bij de knock-out wedstrijden van alle categorieën. Zo ook is de intrap i.p.v. de ingooi een aangepaste regel tijdens alle wedstrijden van de Achterhoek Cup.

De Finaledag om de Achterhoek Cup is dit jaar op zaterdag 29 juni. Gestart wordt om 10 uur met de finale tussen de JO15-1 teams, om 12 uur is de aftrap van de finale met de MO15-1 teams en om 14:30 uur treden de twee beste vrouwenteams aan om uit te maken wie dit jaar de titel in ontvangst mag nemen. Tot slot op de Finaledag is de finale bij de Heren en begint om 18 uur. Alle teams die aantreden op de finaledag, plus alle verliezende halvefinalisten, ontvangen een geldcheque tijdens de prijsuitreiking. Voor de winnaar bij de Categorie Standaard Heren geen geldbedrag, maar een bonusprijs. De Graafschap speelt op dinsdag 9 juli 2024 een oefenwedstrijd op het sportpark van de winnaar om de Achterhoek Cup.