AZSV MO23 en De Graafschap/MVVA MO23 naar Halve Finale

De MO23-teams van AZSV uit Aalten en De Graafschap/MVVA hebben woensdagavond de Halve Finale om de Achterhoek Cup weten te bereiken. Het team uit Aalten won met 3-0 in Ulft van Ulftse Boys VR1. In Doetinchem was De Graafschap/MVVA echt een maatje te groot voor VIOD VR1. Maar liefst 9 doelpunten kreeg het publiek te zien (0-9). Wie de tegenstanders worden is nog niet bekend. Volgende week woensdag de twee overige kwartfinales.

door John van der Kamp

Ulftse Boys VR1 – AZSV MO23-1        0-3 (0-2)

Twee doelpunten van Tess ten Barge

Op ’t Oerseveld in Ulft de kwartfinale tussen Ulftse Boys VR1 tegen AZSV MO23-1. Het team uit Aalten van trainer Onno Wessels wist al eerder een stunt uit te halen om De Witkampers VR1 uit het toernooi te wippen. De thuisclub was hiermee gewaarschuwd en wist een gedegen team als tegenstander te hebben deze avond.

Bij de ruststand van 0-2 leek het al een voorbode, dat AZSV MO23-1 alles op alles zou zetten om de Halve Finale te bereiken. Na het rustsignaal van scheidsrechter Michel Sessink zocht de thuisclub naar een aansluitingstreffer maar AZSV-keepster Lot van Eck hield haar doel schoon.  Kansen waren er wel voor Ulftse Boys VR1, maar ook voor AZSV die zelfs de voorsprong vergrootte naar een 0-3 tussenstand. En daar bleef het ook bij.

AZSV MO23-1 wint met 3-0 van Ulftse Boys VR1 door doelpunten van Noelle Gussinklo en Tess van Barge, die twee keer het net wist te vinden. De Halve Finale is bereikt. Woensdag 17 april is de speeldatum van de halvefinale tussen AZSV MO23-1 tegen de winnaar van de wedstrijd Vorden VR1 – AZSV VR1. Om 20:15 uur is de aftrap in Aalten, op Sportpark Villekamp. Voor de vrouwen van Ulftse Boys is het einde toernooi en de organisatie wenst Ulftse Boys VR1 veel succes toe in de competitie.

VIOD VR1 – De Graafschap/MVVA MO23-1       0-9 (0-3)

Milou Zeijseink scoort 4 keer

Veel publiek op de tribune op Sportpark Dichteren, die hebben genoten van een wedstrijd waar De Graafschap/MVVA MO23-1 een maatje te groot bleek te zijn voor de thuisclub VIOD VR1. Aanvaller Milou Zeijseink zette in de 1e helft een stempel op het 1e deel van deze kwartfinale om de Achterhoek Cup. Zij scoorde alle doelpunten in de 1e helft.

Nadat scheidsrechter Michel Salemink het beginsignaal had gegeven, kwam De Graafschap/MVVA binnen het kwartier op een 0-2 voorsprong en net voor rust viel de 0-3, wederom gescoord door Milou Zeijseink. Een echte hattrick. In de 2e helft zette Floor Berendsen de 0-4 op het scorebord en de 0-5 kwam weer op naam van Milou Zeijseink, haar 4e treffer van deze avond. VIOD VR1 wilde in de fase hierna de stand een beter aanzien geven, maar de verdediging van de tegenstander met captain Lijne Klees en doelvrouw Keely Pelster accepteerde geen tegentreffer. Na de 0-6 van Karlijn Heutinck liep de score in de slotfase op naar 0-9. Ook Alicia Hardt pakte haar doelpunt mee en de laatste 2 treffers werden gescoord door invaller Noni-Rose Joseph.

Na iets meer dan 90 minuten klinkt het eindsignaal van de leidsman. Voor het team van VIOD VR1-trainer Jose Espinola Vazquez eindigt hiermee het Achterhoek Cup avontuur en kan terugzien als 5e klasser op een goede prestatie. Voor De Graafschap/MVVA MO23 wacht de Halve Finale, die gespeeld wordt op neutraal terrein (sportpark Dichteren). De tegenstander komt uit het duel DZC’68 VR1 – FC Trias VR1 en staat voor woensdag 24 april op het programma. Kom beslist kijken naar een wedstrijd voor een plek in de Finale.