VIOD O23 buigt achterstand om en wint van VVG’25 (2-1). Monster score bij DZC’68-Be Quick Z. O23 (9-3)

De kop is eraf. Vanavond zijn de eerste wedstrijden om de Achterhoek Cup gespeeld. Twee wedstrijden eindigden met Shoot Outs. DVV O23 uit Duiven en GROL O23 uit Groenlo benutten deze beter dan de tegenstanders Ulftse Boys/SDOUC O23 en sc Varsseveld O23. In Doetinchem wist VIOD O23 een 0-1 ruststand om te buigen, naar een 2-1 overwinning tegen VVG’25 O23. Veel doelpunten bij de wedstrijd DZC’68 O23 vs Be Quick Zutphen. Dit duel eindigde in een 9-3 zege voor DZC’68

door John van der Kamp

VIOD O23 – VVG’25 O23  2-1 (0-1)

De matchwinner vanavond bij VIOD O23 is aanvaller Lucas Gerrits. De boomlange spits uit het 2e van VIOD scoorde na rust tweemaal. Voor rust was tegenstander VVG’25 O23 na een half uur op een 1-0 voorsprong gekomen door een doelpunt van Swen Berendsen. Kansen waren in het 1e deel voor zowel de thuisclub als het team van trainer Jans Stern van VVG’25 O23 en VIOD mag in de handen knijpen dat het slechts 0-1 was bij rust.

In de rust wist VIOD-trainer René Zents zijn team de juiste instructies te geven en dit resulteerde in een 2-1 overwinning. VIOD O23 naar de 2e Ronde. VVG’25 O23 krijgt een herkansing en wacht het duel thuis tegen Ulftse Boys/SDOUC O23.

HSC’21 JONG – vv Dieren O23 2-5 (0-4)

De bezoekers uit Dieren lieten het in het 1e half uur geen gras over groeien en liepen snel uit naar een 0-2 voorsprong. Voor rust werd het zelfs 0-4 in het voordeel van Dieren O23. Direct na rust stond de vijfde treffer voor de gasten op het scorebord (0-5). Tijd om wat gas terug te nemen. De thuisclub maakte met twee doelpunten de uitslag nog iets draaglijker.  De 2-5 was een schoonheid van een doelpunt. Uit een perfecte voorzet van Tyrese Bogarde, kopte HSC’21 aanvaller Sonthwa Orie de bal fraai achter de doelman van Dieren O23.

vv Dieren O23 naar de 2e Ronde. HSC’21 JONG speelt in de herkansing uit tegen Be Quick Zutphen.

DZC’68 O23 – Be Quick Z. O23 9-3 (3-1)

Een monsterscore op Sportpark Zuid in Doetinchem. Al snel kwam DZC’68 O23, het team van Jesse Rijntjes en Steven Smit, op een 1-0 voorsprong. Vanaf de stip schoot Nick Dobbinga de 1-0 binnen. Nadat Gijs Verheul en Kees Santbulte ook het net wisten te vinden (2-0 en 3-1), floot scheidsrechter Jeroen van Aalst voor de rust.

Amper na vier minuten de 4-1 voor de thuisclub. Sven Jansen zette zijn naam hieronder. De gasten uit Zutphen wisten binnen 10 minuten de 2e treffer te scoren en was de marge weer slechts twee voor DZC’68. Be Quick O23 hield achterin stand, en scoorde na de 5-2 de 5-3. In de laatste 10 minuten scoorde de thuisclub liefst vijf keer. Zowel Kees Santbulte (5-2 en 8-3) als Nick Huls (6-3 en 9-3) scoorden tweemaal. Voor Kees Santbulte was de 8-3 zijn 3e treffer van deze avond. Even daarvoor had Nick Dobbinga zijn 2e doelpunt (7-3) gescoord. Na de 9-3 vond de leidsman het wel voldoende en floot af. DZC’68 O23 naar de 2e Ronde. Be Quick wacht thuis de ontmoeting in de herkansing tegen HSC’21 JONG.

DVV Duiven O23 – Ulftse Boys/SDOUC O23 3-3 (1-1) DVV wns (6-5)

Een wedstrijd waar beide teams aanspraak konden maken op de overwinning. De thuisclub DVV O23 was gelukkiger in het nemen van Shoot Outs en won, na een 3-3 eindstand, de wedstrijd tegen Ulftse Boys/SDOUC O23 na Shoot Outs met 6-5. Doelpuntenmakers bij het team uit Ulft waren Jochem Vinkenvleugel, Merijn Brouwer en Sveki Nohut.

Nadat beide teams uit twee van de eerste 5 Shoot Outs niet wisten te scoren, viel de beslissing in de zesde beurt, in het voordeel van DVV O23.  Voor het team uit Ulft wacht de herkansing uit tegen VVG’25 O23. DVV O23 door naar de 2e Ronde.

sv GROL O23 – sc Varsseveld O23 2-2 (1-1) sv Grol wns (3-1)

Shoot Outs brachten ook de beslissing in Groenlo bij de wedstrijd tussen de O23 teams van sv Grol en sc Varsseveld. Nadat Grol op een 1-0 voorsprong was gekomen (doelpunt van Juul Brummelaar), scoorde Arvid Wassink net na rust de gelijkmaker voor de gasten uit Varsseveld. Tien minuten voor tijd leek de overwinning naar sc Varsseveld O23 te gaan na een eigen doelpunt (1-2). Toch wist de thuisclub de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Titus Hoffman scoorde vanaf de stip de 2-2.

Scheidsrechter Michel Salemink gaf na wat extra tijd het eindsignaal en de teams konden zich opmaken voor de Shoot Outs. De start hiervan was minder. Beide teams wisten de 1e Shoot Out niet te benutten. Hierna was de thuisclub sv Grol O23 trefzeker en won deze beslissing met 3-1. Grol naar de 2e Ronde, voor Varsseveld wacht de herkansingsronde in eigen huis tegen de verliezer FC Bergh/RUURLO.

vv Gendringen/SVGG O23 – ZZC’20 O23 1-2

PAX Hengelo O23 – spcl. Brummen 3-1