Veranderingen Achterhoek Cup 2018-2019

Na 6 seizoenen van doorontwikkelen was het een goed moment om eens gezamenlijk te evalueren over de toekomst van de Achterhoek Cup. Dit hebben wij als bestuur van De Achterhoek Cup gedaan, door het versturen van een enquête onder alle deelnemende verenigingen. We hebben op deze enquête een enorm goede response gehad. Zoveel reacties geven overduidelijk weer dat de Achterhoek Cup enorm leeft binnen het Achterhoekse amateurvoetbal.

De enquête heeft een duidelijk beeld opgeleverd van wat er onder de verenigingen leeft en wij, als bestuur van de Achterhoek Cup, zullen dit beeld zoveel als mogelijk proberen vorm te geven vanaf de eerstvolgende editie.

Zo zal volgend seizoen weer direct worden gestart met een knock-outsysteem, de verenigingen zullen in de eerste knock-out ronden zoveel mogelijk worden geselecteerd op regio en op klasse. Zo worden grote reisafstanden in de eerste rondes vermeden en zullen meer clubs van een min of meer gelijkwaardig niveau elkaar treffen. Er wordt dus een voorselectie van groepen gemaakt van hoofd, 1e en 2e klassers en een groep van 3e, 4e en 5e klassers. Afhankelijk van het aantal deelnemers in elke groep zal de scheiding tussen de klassen gemaakt worden. Kan dus goed zijn dat het zgn. ‘linker rijtje van de derde klassers bij de hoofd, 1e en 2e klassers wordt ingedeeld en het ‘rechterrijtje’ bij de 4e en 5e klassers. In de kwartfinales komen alle klassen bij elkaar en wordt er opnieuw geloot.

Hiermee komen we maximaal tegemoet aan de wensen die er bij de verenigingen op dit moment leven. Clubs uit de lagere klassen hebben hiermee een grotere kans om de kwartfinales te halen, alle clubs hebben tegenstanders van gelijke orde en minder reistijd. Bij het toernooi voor de Jeugd Onder 15 blijft de poulevorm komend seizoen wel bestaan. Daar zijn geen veranderingen.

Daarnaast kunnen we als bestuur van de Achterhoek Cup met trots melden dat de overeenkomst met onze hoofdsponsor Seesing Personeel onlangs is verlengd en dat onze belangrijkste partner De Graafschap ook de overeenkomst met de Achterhoek Cup heeft verlengd. Met de subsponsoren waren we al eerder tot overeenstemming gekomen voor de komende jaren.