SP Silvolde en SV Grol Winnaars Achterhoek Cup Editie 2017-2018

SP Silvolde en SV Grol JO15 zijn de winnaars van de 6e editie om de Seesing Personeel Achterhoek Cup. Op Sportpark Dichteren wisten afgelopen zaterdag (23 juni 2018) deze teams de finale te winnen van DZC’68 en FC Eibergen JO15. De wisselbekers pronken nu een jaar lang op het sportcomplex van deze verenigingen. Ook SDOUC werd zaterdag in het zonnetje gezet. Zij werden door de scheidsrechtersvereniging Doetinchem e.o. verkozen tot meest sportieve ploeg van het toernooi en gingen met de Fair Play Cup naar huis.

FC Eibergen JO15 – sv Grol JO15 1-3 (1-2)
Om 15.00 uur begon de Finaledag van de Achterhoek Cup met de wedstrijd FC Eibergen JO15 – SV Grol JO15. De wedstrijd was meteen los, omdat aanvoerder Tiem Rots SV Grol al na 3 minuten op een 0-1 voorsprong schoot. FC Eibergen was zeker niet minder, want Ruud Endeman kreeg een paar minuten later een kans om de ploeg op gelijke hoogte te schieten. Na een lange sprint schoot hij echter de bal naast de goal. Daarna kwam SV Grol op 0-2. In de 10e minuut was het Jordy Schutten die de doelman van Eibergen met een mooi lobje te slim af was. SV Grol was nog in de feeststemming toen één minuut later FC Eibergen dan toch de verdiende goal maakte. FC Eibergen kwam op 1-2 door een doelpunt van Ahmed Muridi . Na 11 minuten was er dus al drie keer gescoord en golfde het spel op en neer. Vlak voor rust kopte SV Grol de bal uit een vrije trap op de lat, maar het bleef 1-2. Na rust was SV Grol de betere ploeg. Zij kwamen in de 55e minuut dan ook op een 1-3 voorsprong door een doelpunt van wederom Tiem Rots . Vier minuten voor tijd kreeg Bader Faris de kans om er 1-4 van te maken, maar doelman Justin Nijhof van FC Eibergen keerde de bal uitstekend. Na 3 minuten blessuretijd floot scheidsrechter Koen Molenaar voor de laatste maal en kon SV Grol JO15 met de handen de lucht in. Het was een leuke open wedstrijd met veel kansen. Na afloop van de wedstrijd werden de medailles en de beker uitgereikt aan beide ploegen. FC Eibergen maakte een mooi gebaar naar SV Grol door petjes, die zij vooraf bedrukt hadden, aan SV Grol te overhandigen. Chapeau!

DZC’68 – SP Silvolde 0-0 (0-1)
Op een goed gevuld Sportpark Dichteren trapten DZC’68 en SP Silvolde om 18.30 uur af voor de Finale van de Achterhoek Cup in de categorie Standaard Heren. Twee sterke ploegen die in de eerste tien minuten niks voor elkaar onder doen. De eerste echt kans is in de 11e minuut voor SP Silvolde. Wout Blasman sprint door de verdediging van DZC’68 heen, maar wacht te lang. Hierdoor is de kans verkeken. Silvolde blijft aandringen, maar DZC’68 staat goed te verdedigen. In de 26e minuut is het opnieuw SP Silvolde-speler Wout Blasman. Ditmaal komt hij met een goede voorzet, maar Mats Hegman kan net niet afronden door verdedigend werk van DZC’68. Eén minuutje later is het Rick Bouwmeister van SP Silvolde met een actie, maar zijn schot rolt langzaam naast de goal van DZC’68 goalie Sjoerd Heesen. De eerste echte kans van DZC’68 is in de 31e minuut voor Meron Zehaye. Na een goede actie schiet Meron de bal op goal, maar SP Silvolde doelman Stan ten Vaarwerk keert de bal. Het blijft 0-0. In de 36e minuut is het weer Meron Zehaye van DZC’68 die het probeert. Ditmaal schiet hij voorlangs. Vier minuten voor de rust krijgt Thomas Kleinlugtebeld van DZC’68 de grootste kans van de wedstrijd. Op aangeven van Meron Zehaye schiet hij de bal in het zijnet. De ploegen gaan hierdoor met 0-0 stand de kleedkamer in.

SP Silvolde komt de kleedkamer uit voor de start van de tweede helft met drie frisse jongens, maar toch begint DZC’68 beter dan SP Silvolde. Het eerste klein kansje is voor Meron Zehaye. Hij kopt de bal in de handen van SP Silvolde keeper Stan ten Vaarwerk na een voorzet van Lucas Junior. Na 65 minuten is het nog steeds 0-0. Mede doordat Thomas Kleinlugtebeld opnieuw een kans mist, weer staat keeper Stan ten Vaarwerk in de weg. Een paar minuten later probeert DZC’68 het vanuit een vrije trap. Jesse Wortelboer geeft de bal voor, maar Fabian Mendah krijgt de bal niet tussen de palen. En zoals zo vaak, als je zelf de kansen niet afmaakt komt er altijd een moment voor de tegenstander. Gijs Hakvoort van SP Silvolde krijgt in de 71e minuut een grote kopkans. Hij kopt de bal uit een corner net naast de goal van DZC’68. Maar tien minuten later is het dan toch raak. In de 81e minuut komt SP Silvolde op een 0-1 voorsprong. Het was Roy Bouwman met een vrije trap die door DZC’68 nog gekraakt kon worden, maar in de nastoot is het Rick Bouwmeister die makkelijk binnen kan schieten. Evert Römer van SP Silvolde krijgt tot tweemaal toe de kans op de voorsprong uit te breiden, maar de paal en keeper Sjoerd Heesen staan in de weg. DZC’68 krijgt in de 90e minuut nog een vrije trap, maar deze wordt te zwak ingeschoten. Na drie minuten blessuretijd fluit scheidsrechter Frank Sanders voor de laatste maal en zo wint SP Silvolde de wedstrijd.

Door het winnen van de Seesing Personeel Achterhoek Cup editie 2017-2018 speelt SP Silvolde op donderdag 12 juli op Sportpark de Munsterman een oefenwedstrijd tegen eredivisionist De Graafschap.

De 6e editie zit erop. De organisatie van de Seesing Personeel Achterhoek Cup bedankt iedereen die deze editie weer tot een succes heeft gemaakt. Wij zien iedereen graag terug tijdens de 7e editie van de Achterhoek Cup