Uit De Gelderlander: Er komt een einde aan imposante loopbaan Henry Golstein (74).

Uit De Gelderlander: Tekst: Fred Diks, Foto: Theo Kock

Henry Golstein (74) staat met de Zelhemse zaterdagderdeklasser ZZC’20 slechts tiende. Toch is de Zelhemmer niet bang dat hij zijn lange trainerscarrière met een degradatie moet afsluiten.

,,Een plek in de top zes is nog steeds haalbaar. Dat blijft ons doel. In de eerste seizoenshelft hebben we veel wedstrijden verloren, waarin we stukken beter waren dan de tegenstander. We hadden al veel meer punten moeten hebben. Hopelijk dwingen we vanaf nu meer geluk af.”

Golstein legde in Spanje begin januari de basis voor een succesvol vervolg. ,,We zijn met z’n allen een week op trainingskamp naar Torremolinos geweest. Heel goed voor de teambuilding. We trainden er fanatiek, wonnen een oefenwedstrijd en genoten met z’n allen. Door de gesprekken die ik daar met iedereen heb gevoerd, merkte ik dat de sfeer uitstekend is. Een Spaanse kroegeigenaar met Hollandse roots werd zelfs onze nieuwe balsponsor.”

Vorig seizoen wilde fusieclub ZZC’20 (Zelhem Zelos Combinatie’20) al op zoek naar een andere hoofdtrainer, maar op uitdrukkelijk verzoek van de spelers bleef Golstein dit seizoen nog aan. ,,Het inpassen van de zes zondagspelers van Zelhem bij die van Zelos verliep vlekkeloos.”

Voor zijn opvolger Koen Stein, nu nog werkzaam als assistent-trainer bij Warnsveldse Boys, heeft Golstein geen tips. ,,Die jongen moet lekker zijn eigen ding doen.”

Golstein is niet bang dat hij in een zwart gat zal vallen. ,,Het is mooi geweest. Ik heb tot en met mijn 39ste in het eerste van Pax gespeeld en tot m’n 42ste in Zelos 1. En pas twee jaar geleden ben ik als voetballer in het zevende van ZZC’20 gestopt. Ik heb altijd geluk gehad weinig geblesseerd te raken.”

Niet vervelen

Twee keer per week helpt Golstein de onderhoudsploeg. ,,En er worden hier in de buurt padel- en tennisbanen aangelegd, zodat ik lekker een balletje kan slaan. Ook ben ik van plan om wedstrijden van ZZC’20, Pax en Longa’30 te bekijken. Ik ga me echt niet vervelen.”

Op het nieuws dat Dick Advocaat (76) trainer wordt van Curaçao reageert Golstein gevat. ,,Alleen als Bonaire zich meldt, ga ik door als trainer. Zo niet, dan stop ik definitief”, lacht hij.

De coach trainde veelal gerenommeerde clubs. Hij had de leiding over Colmschate’33, RKHVV, Excelsior’31, SDOUC, Concordia Wehl, Lochem, Grol, Be Quick Zutphen en Zelos. ,,Bij veel clubs werden we kampioen.

Bij Colmschate zelfs twee keer. We gingen daar van de tweede naar de hoofdklasse … lees het complete verhaal in de zaterdageditie van De Gelderlander