Titelverdediger DZC’68 uit toernooi gewipt door eigen O23-team

Op Sportpark Zuid heeft het O23 team van DZC’68 voor een grote verrassing gezorgd. Na een 2-0 ruststand wist DZC’68 O23 de Halve Finale met 4-1 te winnen van het eerste elftal van DZC’68. Dus geen DZC’68 1 in de Finale om de Achterhoek Cup, maar het team DZC’68 O23, dat eerder in het toernooi Longa’30 en ssa Wisch uitschakelde.

door John van der Kamp

Het scoreverloop werd geopend door 2 doelpunten van DZC O23-aanvaller Nick Dobbinga, die al in de 4e minuut het net wist te vinden (1-0). Na ruim een half uur spelen viel het 2e doelpunt achter doelman Glen Elfrink binnen (2-0).

In de 2e helft was het Frank Kramer, de DZC’O23-verdediger, die het derde doelpunt op zijn naam zette. Hij kopte een corner fraai binnen (3-0). Kansen kreeg het 1e elftal van DZC’68 voldoende, maar zowel Thomas Kleinlugtebeld, Cas Evers als Jesper Vonk wisten de doelman van DZC O23 Jamie Keukens keer op keer niet te passeren.

Pas in de 83e minuut kwam er verandering in de tussenstand. Jesper Vonk tikte de bal van dichtbij binnen, nadat een kopbal van Cas Evers niet voldoende werd afgestopt (3-1).

Het lukte DZC’68 maar niet om de aansluittreffer te creëren en de genadeklap viel 3 minuten voor tijd. Invaller Kyan Ooms zorgde met zijn treffer voor het slotakkoord (4-1).

Door deze overwinning speelt DZC’68 O23 de finale op zaterdag 29 juni tegen de winnaar van het duel SDOUC – VIOD O23.