‘Niemand weet zoveel van voetbal als Fred Baars uit Braamt’

‘SHEERENBERG – Afgelopen vrijdagavond zijn door carnavalsvereniging De Waskupen diverse onderscheidingen uitgereikt, waaronder de Berghse Kei.

Voetbaldier Fred Baars ontvangt Berghse Kei

Berghse Kei is de belangrijkste onderscheiding van de carnavalsvereniging. Dit is de hoogste onderscheiding van carnavalsvereniging d’Olde Waskupen die jaarlijks uitgereikt wordt aan een groep of persoon die zich op sociaal-cultureel of maatschappelijk gebied ingezet heeft voor de hele regio. Deze onderscheiding is bijvoorbeeld al gegaan naar de stichting Kunst en Kunstig, MvR, Stichting Sinterklaas in Bergh, Montferland run, Okidoki Radio, IJsbrand Nijhof en Pastoor Nollen.

Dit jaar ging de eer naar Fred Baars uit Braamt met zijn stichting ‘Home of Football’. In het Hof van Hedel (op het Gertrudis in ‘s-Heerenberg) heeft hij de belangrijkste onderscheiding van de carnavalsvereniging ontvangen.

‘Niemand in deze regio, misschien wel in Nederland of in de wereld weet zoveel van voetbal als Fred’

Fred is een wereldreiziger als het op voetbal aankomt. En dat heeft hij gecombineerd met zijn eigen museum in Braamt. Daar geeft Fred rondleidingen waarvan de inkomsten volledig worden gedoneerd aan o.a. Bergh in het Zadel. Een gedeelte gaat ook naar Spieren voor Spieren.

‘Iedere voetbalgek moet hier geweest zijn’

De carnavalsvereniging vindt het onder andere geweldig dat mensen hun hobby inzetten als fondsenwerving voor goede doelen. Het museum en de verhalen die Fred er bij kan vertellen zijn zeer de moeite waar. 

Foto en tekst: Achterhoek Nieuws en De Gelderlander