Eerste finalist is bekend. AZSV VR1 naar FINALE, 3e plaats voor AZSV MO23-1

De eerste finalist is een feit. Vanavond stond op Sportpark Villekamp in Aalten de 1e Halve Finale bij de Categorie Vrouwenvoetbal op het programma. De twee teams van AZSV, AZSV VR1 en AZSV MO23-1, wisten samen de Halve Finale te bereiken en stonden vanavond tegen over elkaar. Bij rust was de stand 0-5 in het voordeel van het VR1 team. In de 2e helft wist het team van trainer Dennis Teunissen nog eens zeven keer het net te vinden. Exact na 90 minuten floot scheidsrechter Reinier Wissing voor het einde en gelukkig maar ook, want langs de lijn was het bitterkoud geworden. Door deze overwinning staat AZSV VR1 weer in de finale om de Achterhoek Cup. De kersverse kampioen weet na woensdagavond pas wie de tegenstander gaat worden, wanneer titelverdediger DZC’68 VR1 de laatste horde gaat nemen om ook de finale te bereiken. Dan wacht het team van De Graafschap/MVVA MO23-1.

door John van der Kamp

Op verzoek van AZSV werd het duel niet op neutraal terrein in Doetinchem gespeeld, maar op het eigen vertrouwde sportpark. Iedere Halve Finale om de Achterhoek Cup staat onder leiding van een kwartet, zo ook in Aalten, waar scheidsrechter Reinier Wissing geassisteerd werd door Mark Til en Lars Westendorp. Michel Sessing, de 4e official, voltooide zijn taak voortreffelijk. Hij controleerde vooraf de netten en iedere wissel werd in zijn boekje genoteerd.

De toeschouwers zagen vanaf de aftrap het VR1-team veelvuldig de aanval op zoeken. Direct ging de bal in hoog tempo rond en het MO23-team kon in de beginfase alleen maar aan verdedigen denken. Doelvrouw Bernadet Bruil kreeg vele voorzetten en schoten op haar doel, die zij telkens onschadelijk wist te maken. Maar moest na zeven minuten toch het eerste tegendoelpunt incasseren. De eer ging naar VR1-aanvaller Nienke Hermanides (0-1). Het 2e en 3e doelpunt vielen in een rap tempo achter elkaar. Yvana Roessink zorgde voor de 0-2 en door Nina Prinsen werd de voorsprong op 0-3 gezet.

Het MO23-1 van AZSV probeerde wel in de buurt te komen richting doel van VR1,  maar de verdedigingslinie van de VR1 onder aanvoering van captain Marijke Somsen met de talentvolle Kato Boonders en de backs Ellen Maatkamp en Nina Prinsen lieten zich niet verrassen. Voor rust werd het zelfs 0-5 door doelpunten van Sil Stortelers (0-4) en Merel ter Haar (0-5).

In het 2e deel een aantal wissels bij het VR1-team, maar ook MO23-trainer/coach Onno Wessels zette het maximale aantal verse krachten in. En de score liep verder op. Wat keepster Bernadet Bruil ook probeerde, een beetje geluk had zij ook niet deze avond. Weer scoorde Sil Stortelers (0-6), Yvana  Roessink scoorde het zevende doelpunt (0-7). Hiermee was de koek nog niet op. Via Sil Stortelers (0-8) (haar derde treffer van deze avond) en Anne Houwers (0-9) ging de eer van het 10e doelpunt naar Nienke Huinink. Zij begon op de bank, maar de voormalige speelster van Longa’30 pikte ook een doelpuntje mee (0-10). Het slotakkoord was voor VR1-aanvaller Nienke Hermanides. Zij scoorde in de slotminuten nog twee keer en kwam de eindstand op 0-12 te staan.

Toch mag AZSV MO23 ondanks de forse nederlaag trots zijn op de team-prestatie tijdens het Achterhoek Cup toernooi. De 3e plaatst is behaald. Eerst werd FC Dinxperlo VR1 met 4-0 verslagen, 1e klasser De Witkampers VR1 werd na Shoot-Outs uit het toernooi gewipt en Vorden VR1 werd in de kwartfinale met 3-0 van de mat gespeeld. Chapeau!

AZSV VR1 dus weer naar de Finale. Op zaterdag 29 juni kunnen zij de wisselbeker weer in de wacht slepen, na het verlies (na Shoot-Outs) vorig jaar tegen DZC’68 VR1. Wie wordt de tegenstander? Woensdagavond 25 april leest u hier het antwoord.

3e plaats voor AZSV MO23-1 !