DZC’68 wint na moeizame 1e helft met ruime cijfers (9-2) van Gendringen en staat in de Halve Finale

DZC’68 heeft vanavond met ruime cijfers gewonnen van Gendringen, de koploper in de 4e klasse. De thuisclub kwam succesvol uit de startblokken en had na een kwartier een 2-0 voorsprong op het scorebord staan. In het 2e deel van de eerste helft kwam tegenstander Gendringen een aantal keren gevaarlijk voor het doel van de thuisclub, maar kwam niet tot scoren. Na rust liep de score snel op, van 2-0 naar 4-1 in het voordeel van DZC’68. Gendringen scoorde nog wel een keer, maar in de laatste 25 minuten wist de thuisclub zelfs vijf keer het net te vinden. Eindstand 9-2.

door John van der Kamp

DZC-aanvaller Cas Evers was de 1e doelpuntenmaker van deze avond. Hij scoorde de 1-0. Na de fraaie treffer van Jesse Wortelboer, hij scoorde rechtstreeks uit een corner (2-0), leek een grote uitslag binnen bereik. Maar de mooiste kansen werden om zeep geholpen en de verdediging van Gendringen voorkwam menig treffer. Even leek het erop dat Gendringen de tussenstand een beter aanzien zou geven. Jorik te Kaat kreeg na een counter een niet te missen kans. De bal kwam na een mooie pass van Dion Teloh voor de voeten van Te Kaat, die de bal echter niet tussen de palen kreeg.

Opmerkelijk detail tijdens de rust. Gendringen-verdediger Gijs Hakvoort hield zijn spieren warm tijdens de pauze en deed samen met DZC’68-reservespeler Marijn de Kler de warming-up. Gendringen-invaller Gijs van de Pavert deed kort na rust wel, wat zijn medespelers voor rust vergaten te doen. Hij scoorde de tegentreffer (2-1). Het team van trainer Rob Haveman schrok wakker en herstelde zich direct. Binnen 7 minuten twee doelpunten. De 3-1 door Max van der Velpen en Jesper Vonk scoorde de 4-1. Even leek het erop dat Gendringen vanavond DZC’68 meer pijn kon doen. Paul Stubbe scoorde de 2e treffer voor Gendringen (4-2), maar DZC’68 herstelde de marge van 3 al snel. Gendringen-keeper Job Versteeg belette keer op keer dat de score verder opliep, maar was kansloos bij de 5-2. Cas Evers zette zijn naam hieronder. Nadat invaller Tomas Kleinlugtebeld binnen 3 minuten tweemaal had gescoord (6-2 en 7-2), werd de wedstrijd door scheidsrechter Jordi Eijgelsheim even onderbroken. Een onnodig opstootje was de oorzaak hiervan, maar de leidsman hield de kaarten opzak en wist verder de wedstrijd in goede banen te leiden. Invaller Luuk Meijer pikte ook een doelpuntje mee (8-2). Het slotakkoord was voor Cas Evers. Nog net voor het eindsignaal scoorde hij zijn derde doelpunt. DZC’68 wint met 9-2 van Gendringen en speelt op dinsdag 14 mei de Halve Finale en mag het opnemen tegen het O23 team van DZC’68. Gaan de talenten van Sportpark Zuid voor een verrassing zorgen tegen titelverdediger DZC’68 1?

Voor Gendringen is het einde toernooi. Het team van trainer Steven Verheijen kan terugzien op een goede prestatie tijdens het toernooiverloop en richt het vizier op het komend kampioenschap in de 4e klasse.