De JO15-1 teams van VIOD en DZC’68 maken geen fout en staan in Halve Finale. Concordia Wehl zorgt voor verrassing. Ook AZSV/AD69 naar laatste 4.

Ook de 4 halvefinalisten bij de JO15-1 teams zijn nu bekend. Vanavond maakten de kanshebbers voor de titel geen fout. VIOD JO15-1 won thuis met grote cijfers van PAX JO15-1 en titelfavoriet DZC’68 JO15-1 leek een moeilijke avond tegemoet te gaan, maar was te sterk voor FC Dinxperlo JO15-1. Ook de overwinning van AZSV/AD69 JO15-1 op PSC JO15-1 was enigszins geen verrassing. Luc Liefting schoot met een hattrick zijn team naar de laatste 4. Het onverwachte bericht kwam vanavond uit Wehl, waar het JO15-1 team van Concordia de baas was en Spcl. Lochem wist te verslaan. Deze 4 teams gaan zich opmaken voor de Halve Finale.

door John van der Kamp

Op woensdag 22 en 29 mei staan de Halve Finale wedstrijden op het programma. DZC’68 JO15-1 speelt tegen AZSV/AD’69 JO15-1 en een week later het duel tussen de JO15-1 teams van VIOD en Concordia Wehl. De tribune van Sportpark Dichteren zal die avond op de laatste plaats bezet zijn.

VIOD JO15-1 – PAX JO15-1     9-0 (4-0)

Op papier leek dit voor de thuisclub een eenvoudige avond te worden, maar tegenstander PAX JO15-1 wist in de beginfase menig tegendoelpunt te voorkomen. Pas in de 18e minuut opende aanvaller Thijn Wolters voor VIOD de score (1-0). Mede door goed keeperswerk van Lenn Mars van Pax, gesteund door zijn verdediging met aanvoerder Rinze Zuurveld in het hart van de verdediging, werd VIOD JO15-1 het score belet.

De ban was na het openingsdoelpunt gebroken en binnen vijf minuten liep de score snel op. Leon Lensink scoorde de 2-0, Jory Smit maakte direct hierna 3-0 en Leon Lensink scoorde voor rust zijn 2e treffer (4-0). Na de aftrap in het 2e deel leek PAX zelfs tegen te scoren. In de counter stuitte Senn van Dijk op VIOD-verdediger Jasper Schakel, die een doelpoging wist af te blokken. VIOD wist Pax terug te dringen en kreeg een legio van kansen om te scoren. Sierd Hilferink scoort nummer vijf (5-0) en Jory Smit de 6-0. Dit was ook zijn 2e treffer van deze avond. VIOD raakte een paar keer de lat. Zowel Stijn Reesink als Luuk Horst zagen schot op doel via het aluminium weer terug in het veld komen. Even later konden de armen bij Stijn Reesink toch omhoog en stond de 7-0 op het scorebord. De koek was hierna nog niet op Leon Lensink zette zijn naam onder nummer acht en het slotakkoord was voor VIOD-aanvoerder Max Weber. Zijn doelpunt betekende de 9-0 einduitslag. Pax-keeper Lenn Mars was bij de zesde tegentreffer al afgehaakt. Na een duel om de bal raakte de talentvolle doelman geblesseerd en moest noodgedwongen het veld verlaten. Scheidsrechter Lars Westendorp kan terugkijken op een sportief duel en behoefde nauwelijks op te treden.

PAX JO15-1 kan terugzien op een geslaagd missie om de Achterhoek Cup. Het team van PAX-trainer Stefan Antink komt wekelijks uit in de 2e klasse en is de Kwart Finale het eindstation. Bij VIOD-trainer Mark Baten ligt de lat hoger, als je als team wekelijks acteert in de 6e Divisie. Nu wacht de Halve Finale tegen Concordia Wehl, dat verrassend hoofdklasser Sportclub Lochem uit het toernooi wist te wippen.

FC Dinxperlo JO15-1 – DZC’68 JO15-1     0-4 (0-3)

Een verdiende overwinning voor DZC’68 JO15-1. Het team van trainer Patrick Willemsen wist vanaf minuut 1 tegenstander FC Dinxperlo JO15-1 van hun doel af te houden en gaf geen kans weg in het 1e deel van de wedstrijd. Via Wessel Derksen kwamen de gasten uit Doetinchem al snel op een 0-1 voorsprong en nummer twee lag al na vier minuten in het netje. DZC-aanvaller Sem van de Pligt scoorde fraai de 0-2. Nog voor rust leek de wedstrijd al beslist. Jurrijn Walgemoet schoot het leder langs de doelman van Dinxperlo (0-3).

Na het beginsignaal in de tweede helft van scheidsrechter Jeroen van Alst probeerde de thuisclub de tussenstand een beter aanzien te geven, maar de verdediging van DZC’68 gaf geen krimp. DZC had in het eerste deel al twee levensgrote kansen gehad om de score verder uit te bouwen, anders was de wedstrijd al veel eerder beslist. Nu was het wachten op de vierde treffer. Maar FC Dinxperlo JO15-1 werd brutaler en zagen tot tweemaal toe DZC-keeper Robin Theissen op hun weg. De voormalige doelman van De Graafschap verrichte een fantastisch redding na een afstandsschot van Dinxperlo-middenvelder Maartje Huls. Na de 0-4 van wederom Wessel Derksen was het over en uit. Voor het team van FC Dinxperlo-trainer Robin Radstaak is het einde toernooi. Voor DZC’68 wacht het toetje om de Achterhoek Cup en is de favoriet om de cup te winnen. Eerst nog tegenstander AZSV/AD’69 JO15-1 op woensdag 22 mei.

AZSV/AD’69 JO15-1 – PSC JO15-1     3-0 (2-0)

Op Sportpark Villekamp de kwartfinale tussen de JO15-1 teams van AZSV/AD’69 en PSC uit Pannerden. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Timo Schoppers, die in de 1e helft tweemaal naar het midden moest wijzen. Voor rust scoorde Luc Lieftink tweemaal voor zijn team AZSV/AD’69 JO15-1. In de 2e helft probeerde PSC JO15-1 terug in de wedstrijd te komen, maar kwam niet tot scoren toe. Nadat Luc Lieftink zijn derde doelpunt had gescoord (3-0) was de strijd beslist. Het team uit Aalten van trainer Rob van der Have met assistent Lenn Hiddink plaatst zich voor de Halve Finale. Voor PSC JO15-1 is het einde toernooi. Luc Lieftink, die ook in de jeugdteams van AD’69 veel scoorde, was deze avond succesvol met zijn hattrick en was natuurlijk de Man of the Match.

Concordia W. JO15-1 – Spcl. Lochem JO15-1     3-1 (1-0)

De verrassing kwam vanavond uit Wehl. 1e klasser Concordia Wehl JO15-1 verslaat hoofdklasser Spcl. Lochem JO15-1 met 3-1. Bij rust stond het team van trainer Owen Peters met 1-0 voor door een doelpunt van Wes Kock.

In het tweede deel kwamen de bezoekers uit Lochem terug in de wedstrijd en trokken de stand gelijk (1-1). De mouwen werden opgestroopt bij het team van Concordia JO15-1 en met resultaat. Ook vanaf de stip wist Wes Kock te scoren en de voorsprong van 2-1 werd met man en macht verdedigd en Concordia-keeper Cas Evers hield zijn doel schoon. Spcl. Lochem JO15-1 was dicht bij de gelijkmaker, maar moest in de laatste speelminuut toch het hoofd buigen. Wederom wees scheidsrechter Mark Til naar de stip en kon de thuisclub de zege definitief na zich toe trekken. Wes Kock ging weer achter de bal staan en slaagde de bal achter Lochem-keeper Pepijn Kapper te krijgen. Concordia Wehl JO15-1 wint met 3-1 en speelt op woensdag 29 mei de Halve Finale tegen VIOD JO15-1.