Dinsdag 16 januari 2e Ronde Standaard Heren: Wie gaan naar de Achtste Finale?

Voor dinsdag 16 januari staan 4 wedstrijden uit de 2e Ronde bij de Categorie Standaard Heren op het programma. Welke clubs weten zich te plaatsen bij de laatste 16? De 1e ronde en de herkansingsronde hebben deze clubs overleefd en dinsdagavond ligt een plek klaar voor de Achtste Finale. De loting hiervan vindt plaats op woensdag 31 januari.

door John van der Kamp 

FC Zutphen ontvangt Longa’30 en de club uit Lichtenvoorde zal aan de bak moeten om deze ronde te overleven. Scheidsrechter bij dit duel is Frank Sanders.

In Haaksbergen het duel tussen HSC’21 en RKZVC. Het team van HSC’21 is een mix van spelers dat net terug komt van een blessure en talenten die klaargestoomd worden voor het 1e elftal. RKZVC wist in de 1e ronde in eigen huis vv Dieren te verslaan en zal alles uit de kast moeten halen om de laatste 16 te halen. Dit belangrijke duel staat onder leiding van scheidsrechter Jesper Sanders en wordt geassisteerd door twee neutrale grensrechters.    

Ook een mooie affiche is ook het duel in Gaanderen. Om 20:15 uur geeft scheidsrechter Ramon Gronouwe het beginsignaal bij VVG’25 tegen AZSV. Het zal druk zijn langs de lijn dinsdagavond op Sportpark De Pol. De organisatie van de Achterhoek Cup heeft i.s.m. met hun partner S.D.O. ook bij deze belangrijke wedstrijd twee neutrale assistenten aangewezen. AZSV uit Aalten is de favoriet, maar tegenstander VVG’25 is op eigen terrein ook dit seizoen een geduchte tegenstander.

In Winterswijk de ontmoeting tussen twee clubs uit de 3e klasse. FC Trias, uit de 3e Klasse A, is de gastheer en neemt het op tegen SDOUC, dat in de 3e Klasse C uitkomt. Beide clubs doen het erg goed in de competitie en zijn aan elkaar gewaagd. De leidsman in Winterswijk is Erno Hannink uit Doetinchem.

De wedstrijd uit de 2e Ronde (Groep A) tussen sv Grol en DVC’26 volgt op 8 februari. Titelhouder DZC’68 is vrijgeloot voor deze ronde.

De loting voor de Achtste Finale is op woensdag 31 januari. Deze wedstrijden worden op dinsdag 20 en 27 februari gespeeld. 

De laatste 16 clubs voor de Achtste Finale zijn:

  • 5 clubs: Groep A Standaard Heren (DZC’68 en 4 winnaars 2e Ronde)
  • 2 clubs: Groep B Standaard Heren (VIOD en winnaar duel FC Trias/SDOUC)
  • 3 clubs: Groep C Standaard Heren (Gendringen en 2 winnaars 2e Ronde)
  • 6 clubs: Groep O23 Standaard Heren (UB/SDOUC O23, FC Bergh O23, VIOD O23 en 3 winnaars 2e Ronde/Tussenronde)