8 kwartfinalisten JO15-1 bekend. Spcl. Lochem wint na shoot outs in spannend duel.

De 8 kwartfinalisten bij de Categorie Jeugd onder 15 met JO15-1 teams zijn bekend. FC Dinxperlo JO15-1 scoorde maar liefst 14 keer. Ook op sportpark Zuid in Doetinchem kreeg het publiek vele doelpunten te zien. De thuisclub DZC’68 JO15-1 won met 8-1. Spannend was het bij het duel tussen Spcl. Lochem – sv Grol. De Shoot-Outs waren noodzakelijk na een 2-2 eindstand. De thuisclub was gelukkiger in de afwerking bij deze beslissing en zijn ook door naar de Kwart Finale.

door John van der Kamp

De wedstrijd tussen PSC tegen Dieren werd afgelast. Het JO15-1 van vv Dieren had vandaag teveel personele afmeldingen en kon geen team op de been brengen en moest afzeggen. PSC JO15-1 wint reglementair met 3-0.

Spcl. Lochem JO15-1 vs sv GROL JO15-1  2-2 (1-1) Sp.Lochem wns (4-2)

Spannend was het zeker vanavond in Lochem tussen twee JO15-1 teams, die ervoor moesten knokken om deze wedstrijd te winnen. Na de voorsprong van de gasten uit Groenlo (0-1), scoorde Lochem-speler Owen Rothman de gelijkmaker (1-1).  In de 2e helft kwam het team van Lochem-trainer Yousef Kora op een 2-1 voorsprong. Het was Kevin Heijink die ervoor zorgde dat de armen omhoog konden voor de thuisclub. Na de voorsprong kreeg Spcl. Lochem als Grol kansen om een verandering aan de stand te brengen. “Het was billenknijpen”. Lochem schijnt de overwinning over de streep te trekken, maar dan weet sv Grol JO15-1 in de slotminuut toch de gelijkmaker te scoren. Scheidsrechter Reinier Wissing gaf even later hierna het eindsignaal en de Shoot-Outs brachten de uiteindelijke beslissing in het voordeel van de thuisclub (4-2). Spcl. Lochem door naar de laatste 8, helaas geen vervolg voor Grol, dat zeker ook de overwinning binnen bereik had.

FC Dinxperlo JO15-1 vs Warnsveldse Boys JO15-1  14-0 (6-0)

De thuisclub stond binnen het kwartier al op een 3-0 voorsprong en de uitslag leek op een monsterscore af te stevenen. Bij rust had FC Dinxperlo JO15-1 een half dozijn doelpunten gescoord en scoorde in de 2e helft nog eens 8 keer. Totaal 14 doelpunten in 70 minuten.

Quinn Masselink was het meest succesvol met 4 doelpunten. Noah Lichtenberg scoorde in de 2e helft 3 maal. Tiebe Kaastra wist 2 keer te scoren. De overige doelpunten kwamen op naam van Jaap Wynia (2-0), Ibrahim Haj Hussein (6-0), Maartje Huls (12-0), Kees van Langen (13-0) en nog net voor het eindsignaal zorgde Max Kroesen voor de 14-0 eindstand. Tegenstander in de Kwart Finale DZC’68 JO15-1 is gewaarschuwd.

sc Varsseveld JO15-1 vs VIOD JO15-1  0-2  (0-2)

Op sportpark Oberink in Varsseveld het duel tussen de JO15-1 teams van sc Varsseveld en VIOD Doetinchem. Voor rust had VIOD een 2-0 voorsprong te pakken en gaf dit in de 2e helft niet meer weg. Stijn Reesink opende de score (0-1) en Max Weber scoorde de 0-2. sc Varsseveld kan terugzien op een goede prestatie tijdens de poulefase. VIOD was net even iets sterker en gaat zich opmaken voor de Kwart Finale tegen PAX JO15-1

Terborg/Silvolde JO15-1 vs AZSV/AD’69 JO15-1  0-2

De thuisclub, het team van Terborg/Silvolde JO15-1 kan met opgeven hoofd de reguliere competitie (als JO14-1) blijven vervolgen. Vanavond was tegenstander AZSV/AD’69 te sterk. Het combinatie team uit Aalten won met 2-0 en speelt nu in de Kwart Finale tegen PSC JO15-1 uit Pannerden.

Concordia Wehl JO15-1 vs Spcl. Doesburg JO15-1  0-2  (0-0)

In Wehl op kunstgras het duel tussen twee teams dat kansen kreeg, maar in de 1e helft niet wisten te scoren. In de 2e helft viel uiteindelijk na de zoveelste kans de openingstreffer in het voordeel van de thuisclub. Echter gescoord in eigen doel door de gasten uit Doesburg. Net voor tijd de 2-0 voor Concordia W JO15-1. Aanvaller Tobie Verwaaijen wist de bal bekwaam tegen het net te krijgen. Doelman Cas Evers hield zijn doel schoon en zo won Concordia en plaatst zich voor de laatste 8.  Voor Spcl. Doesburg JO15-1 zit het toernooi erop.

DZC’68 JO15-1 vs ST:UB/SDOUC/NVC/ETTEN/GWVV JO15-1  8-1  (3-1)

Voor het combinatieteam uit Ulft en omstreken viel vanavond weinig eer te behalen. Zelfs de enige treffer kwam na een foute terugspeelbal in het DZC-doel terecht. Bij rust stond het team van DZC’68 trainer Patrick Willemsen al op een 3-1 voorsprong. Rovinho Matilda scoorde de 1-0 en 2-1. De 3-1 kwam van de voet van Safa Tasdelen. In de 2e helft wist DZC’68 JO15-1 vijf keer te scoren. Eerst was het Safa Tasdelen die de tussenstand op 4-1 zette. Hierna scoorde Guus Splithof 3 maal. In de competitie heeft deze talentvolle doelpuntenmaker al 11 keer het net weten te vinden. Vanavond scoorde hij de 5-1, 6-1 en 8-1. De 7-1 werd gescoord door Sem van der Pligt. Einde voor het team uit Ulft, DZC’68 JO15-1 wacht het duel in de Kwart Finale tegen FC Dinxperlo JO15-1.

PAX JO15-1 vs ZZC’20 JO15-1  3-2

Het team van PAX JO15-1 weet in eigen huis met 3-2 te winnen van ZZC’20 JO15-1. Ondanks de 0-1 voorsprong voor de gasten uit Zelhem, wist de thuisclub toch de overwinning naar zich toe te trekken. Tegenstander van PAX JO15-1 in de Kwart Finale is VIOD JO15-1. Voor de halvefinalist van afgelopen jaar ZZC’20 JO15-1 zit het toernooi erop.