Warnsveldse Boys wipt AZSV na Shoot Outs uit toernooi. Ook Gendringen en VIOD O23 naar Kwart Finale.

In Warnsveld viel gisterenavond een sensationele uitslag te noteren. Derde klasser Warnsveldse Boys won na Shoot-outs van 4e divisionist AZSV uit Aalten. Keeper Erik Wijnbergen (zie foto) was de held van de avond na het stoppen van 3 Shoot-outs. VIOD O23 was veel te sterk voor het O23 team van Ulftse Boys/SDOUC en won met ruime cijfers. Ook Gendringen mag zich opmaken voor de Kwart Finale na winst op vv Oeken O23.

door John van der Kamp

Vorige week wisten de clubs RKZVC uit Zieuwent en ssa Wisch (Terborg/Silvolde) zich al te plaatsen bij de laatste 8. Met Warnsveldse Boys, Gendringen en VIOD O23 staat het aantal nu op vijf. Er zijn nog 3 plaatsen te vergeven. Volgende week dinsdag 5 maart staan twee wedstrijden op het programma. Longa’30 ontvangt DZC’68 O23 en SDOUC uit Ulft maakt met FC Bergh O23 uit wie door mag gaan naar de Kwart Finale. Het laatste duel uit de Achtste Finale is tussen titelverdediger DZC’68 en sv Grol uit Groenlo en wordt op donderdag 28 maart gespeeld.

WARNSVELDSE BOYS – AZSV 1-1 (0-1).  Warnsveldse Boys wns (3-2)

Na het beginsignaal van scheidsrechter Jesper Sanders lag de bal al na amper 25 seconden in het doel van de thuisclub. AZSV-aanvaller Benjamin Roters zette zijn naam onder deze openingstreffer, die hiermee Warnsveldse Boys wakker schudde (0-1). De club uit Aalten kwam hiermee goed uit de startblokken, maar wist voor rust geen verandering in de stand te brengen. Ondanks de kou hielden de mannen van Warnsveldse Boys trainer Michel Feukkink zich staande en kregen zelfs ook de mogelijkheid om te scoren. Waar doelman Erik Wijnbergen keer op keer een sta in de weg is voor AZSV, krijgt Matthijs de Boer aan de andere kant van het veld een unieke kans om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Afgelopen zondag wist hij tweemaal te scoren, nu raakt Matthijs de Boer de lat en beide teams zoeken na het rustsignaal de warme kleedkamer op.

In de tweede deel proberen de gasten uit Aalten de tussenstand een ruimere marge te geven, maar weten daarin niet te slagen. AZSV-trainer Martijn Beltman gebruikt de volledige mogelijkheid om zijn team te wisselen en brengt ook de jeugdige spelers Boris ter Hedde en Niels Westerveld binnen de lijnen. En meestal als het doelpunt niet wil vallen, valt de bal aan de andere kant wel binnen. Het is Warnsveldse Boys-verdediger Matthias Hoorn die de gelijkmaker scoort vanuit een afgeslagen corner (1-1). Ondanks de kou is de spanning te snijden. Kort voor tijd maakt AZSV de 2-1, maar het doelpunt wordt door de leidsman op advies van de neutrale assistent afgekeurd. Daar klinkt het laatste fluitsignaal en moeten Shoot-outs de beslissing brengen. De held van deze Shoot-outs wordt Warnsveldse Boys doelman Erik Wijnbergen.  Hij weet drie van de vijf pogingen van AZSV af te stoppen. Bij de thuisclub waren Hidde Boer, Thom Boeve en invaller Djelano Noordman wel succesvol in het afronden van de Shoot-out.

Geen onverdiende overwinning van de thuisclub. AZSV voerde in dit Achterhoek Cup duel wel de boventoon, maar Warnsveldse Boys deed vanuit de omschakeling goed mee en waren overtuigender bij de Shoot-outs. Het publiek zag een sportieve wedstrijd met een sensationele ontknoping. Warnsveldse Boys naar de laatste acht om de Achterhoek Cup.

Ulftse Boys/SDOUC O23 – VIOD O23  0-6 (0-2)

Het talentvolle O23 team van de VIOD-trainers Kevin Egging en René Zents was gisterenavond op Sportpark De IJsselweide een maatje te groot voor de thuisclub UB/SDOUC O23. Bij rust stonden de Doetinchemmers al met 2-0 voor. In de 2e helft wist VIOD O23 nogmaals vier keer te scoren en stond de 0-6 eindstand op het scorebord na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Wouter Hilkhuijsen.

De eerste treffer werd na zes minuten gescoord oor Kian Ketelaar (0-1) en aanvaller Mats van Engen maakte na ruim een half uur spelen fraai zijn treffer (0-2). En dit deed de energieke aanvaller net na rust nog eens dunnetjes over en zette zijn team op een riante 3-0 voorsprong. Voor de trainersstaf het signaal om te wisselen en de nog 15-jarige aanvaller Julian Kuster maakt zijn debuut. Zijn eerste balcontact was ook direct een doelpunt (0-4) en binnen vijf minuten weet Julian Kuster ook de 0-5 te scoren. Het laatste doelpunt van dit duel komt op naam van invaller Bink Weelink, die doelman Timo te Pas weet te passeren (0-6). Voor het O23-team uit Ulft is het einde toernooi. Voor VIOD O23 wacht de Kwart Finale tegen Warnsveldse Boys.

vv OEKEN O23 – vv GENDRINGEN  0-3 (0-3)

Dit duel werd vorige week afgelast en werd na instemming van beide teams gisterenavond gespeeld op het kunstgras van vv Gendringen. Voor rust stonden de mannen van Gendringen-trainer Stéven Verheijen op een riante 3-0 voorsprong. Het openingsdoelpunt werd gescoord door Gijs van de Pavert (0-1), Rick Hakvoort maakte hierna de 2e treffer voor het team uit Gendringen en voor rust was Timo van Loon ook succesvol en tekende voor de 0-3 ruststand.

In de 2e helft wisselde Oeken-trainer Gijs van der Boom een viertal spelers en maakten Davey Leussink en Maik Esselink uit de JO19-1 ook speelminuten. Gendringen-doelman Tom Sinderdinck hield zijn doel schoon en zijn mede teamgenoten kwamen na rust, ondanks de vele scoringskansen, niet meer tot scoren. Na 90 minuten fluit scheidsrechter Mylan Ariese voor de laatste keer en wint 4e Klasser Gendringen met 3-0 van vv Oeken O23 en is door naar de Kwart Finale. Tegenstander komt uit het duel DZC’68 – sv Grol.