VIOD JO15-1 wint mede door hattrick Max Weber met 8-0. Voor Concordia W. JO15-1 is Halve Finale eindstation.

Alle finalisten van de 12e editie om de Achterhoek Cup zijn bekend. Als laatste sluit VIOD JO15-1 aan bij de overige zeven finalisten. Het team van trainer Mark Baten gaat het in de finale opnemen tegen DZC’68 JO15-1, dat vorige week AZSV/AD69 met 7-0 wist te verslaan. Voor de organisatie een prachtige affiche met twee Doetinchemse teams in de JO15-finale. Van deze fantastische start tijdens de finaledag op zaterdag 29 juni, heeft men alleen van kunnen dromen.

door John van der Kamp

Dat VIOD JO15-1 de favoriet was in dit halve-finale duel stond als een paal boven water. Bij 1e klasser Concordia W JO15-1 moest vanavond alles kloppen om de 6e divisionist uit Doetinchem te verslaan. Vanaf de aftrap was het aftasten. VIOD-aanvoerder Stijn Reesink speelde met een opmaat gemaakte neusmasker, na zijn neusbreuk in een competitieduel. Voor Stijn was het wennen en dacht in de beginfase de bal onder controle te hebben, maar ging onder zijn voet door. Nadat VIOD-aanvaller Leon Lensink Concordia-keeper Cas Evers van afstand had wakker geschud, viel het openingsdoelpunt in de 10e minuut. Via een aanval vanaf links kwam de bal bij de 2e paal terecht, waar Luuk Horst het leder fraai binnenkopte (0-1).

De tweede treffer van VIOD liet niet lang op zich wachten. Nu is het Sierd Hilferink die een mooie aanval weet af te ronden (0-2). De tegenstander uit Wehl probeert de verdediging van VIOD te verrassen met de rappe Tobie Verwaaijen, die echter stuit op Hidde te Wierik en het gevaar weet te onderscheppen. Net voor rust veert het publiek uit Wehl op, als Tobie Verwaaijen toch lijkt te scoren. De bal verdwijnt naar de uiterste hoek, maar VIOD-keeper Pepijn Stoffels toont zijn talent en weet de bal met een uiterste inspanning tot corner te verwerken.

Na de pauze laat VIOD er geen gras overgroeien en komt via Max Weber op een 3-0 voorsprong. Een uitzonderlijk doelpunt is nummer 4. Vanaf de zestien schiet aanvoerder Stijn Reesink uit stand de bal in de kruising (0-4). Als Max Weber namens VIOD, na een solo ook om doelman Cas Evers weet te draaien en de vijfde treffer scoort, loopt de tussenstand op naar 0-5. Het lijkt een heerlijk avondje voor VIOD-aanvaller Max Weber te worden, nadat hij met zijn 3e treffer een echte hattrick scoort (0-6).

Hij moest er even op wachten en was vanavond dicht bij een treffer, maar dan was het eindelijk zover. Leon Lensink krijgt via Sierd Hilferink de bal op een presenteerblaadje en scoort de 7-0 met nog ruim 10 minuten te gaan.  De mooiste scoringskansen worden door VIOD om zeep geholpen en Concordia kan de verdediging van VIOD niet echt pijn doen. Max Weber blijft een plaag voor laatste linie van Concordia, maar laat de 8-0 over aan Tijn de Rond. Met drie doelpunten en een fraaie assist kan de aanvaller van VIOD tevreden zijn en zal straks in de finale een handenbindertje zijn voor DZC’68. Na de 8-0 wordt niet meer gescoord en fluit scheidsrechter Tim Schoppers voor de laatste maal.

Concordia W. JO15-1 eindigt dit jaar als nummer 3 in de eindrangschikking en mag trots zijn op dit resultaat. VIOD JO15-1 krijgt een tweede kans om de wisselbeker te winnen, na het verlies tegen Vorden vorig jaar. Het zal een spannende finale worden op zaterdag 29 juni. Wie gaat de titel overnemen van Vorden JO15-1? Wordt vervolgd.