ssa WISCH en RKZVC bereiken Kwart Finale

De eerste 2 kwartfinalisten om de Achterhoek Cup zijn bekend. Gisterenavond hebben de clubs ssa WISCH en RKZVC de laatste acht bereikt. In Zieuwent was RKZVC de baas in de wedstrijd tegen VIOD uit Doetinchem en won met 3-0. Op sportpark De Munsterman in Silvolde wonnen de mannen van trainer John Leeuwerik met 3-1 van sv GROL O23 en gaat ook ssa Wisch (foto) naar de kwartfinale.

door John van der Kamp

De derde wedstrijd die voor gisterenavond op het programma stond tussen vv Oeken O23 en vv Gendringen werd afgelast en staat nu voor 27 februari op het programma. Gekozen is om de wedstrijd op kunstgras in Gendringen te spelen.

ssa WISCH – sv GROL O23    3-1 (1-0)

Dit duel werd gespeeld op het hoofdveld op sportpark De Munsterman in Silvolde en had de regenval van de afgelopen dagen doorstaan. Na het beginsignaal van scheidsrechter Bart Boesveld een voorzichtig begin van beide teams en het publiek moest even wachten op het eerste doelpunt. De openingstreffer werd gescoord door de thuisclub en kwam van de voet van Siemen Kaak. De minimale voorsprong van 1-0 was tevens de ruststand.

In de 2e helft kwam tegenstander sv Grol O23 met de gelijkmaker goed uit de kleedkamer. De JO19-speler van sv GROL Juul Brummelaar liet Wisch-doelman Marco Olthuis kansloos (1-1).  Hierna stroopten de mannen van Wisch-trainer John Leeuwerik de mouwen op en kwam via Luuk Geerts en Daan Tönissen op een 3-1 voorsprong en bereikt hierdoor de Kwart Finale. Wie de tegenstander in de volgende ronde wordt, is nog niet bekend. Deze komt uit het duel tussen Longa’30 en DZC’68 O23.

RKZVC – VIOD    3-0 (2-0)

Na een half uur waren er slechts plaagstootjes te noteren bij het duel tussen 1e klasser RKZVC en de koploper uit de 3e klasse VIOD. Thieme Terhaerdt opende de score voor de thuisclub in de 33e minuut. Tijn Hoenderboom stond aan de basis van het openingsdoelpunt (1-0). VIOD was hierna dicht bij de gelijkmaker, maar RKZVC-doelman Rutger Tenhagen wist het schot van VIOD-speler Damian Weber tot corner te verwerken. Nog voor rust de 2-0 voor RKZVC. Uit een mooie aanval wist Sjors Storkhorst zijn medespeler Siebe Klein Goldewijk te bereiken, die bekwaam de bal binnenschoot (2-0). Nog voor rust kregen de gasten uit Doetinchem weer ’n mogelijkheid om terug te komen in de wedstrijd. De bal werd uit een vrije trap voor het doel gebracht, maar de kopbal van VIOD-speler Lukas de Graaf verdween over de lat tegen het vangnet aan. Hierna stuurde scheidsrechter Stefan Vos de teams naar de kleedkamer.

In de tweede deel controleerde de thuisclub de wedstrijd. VIOD liet het publiek nog wel een afstandschot zien, die naar de rechterbovenhoek verdween. Maar weer was het de RKZVC-doelman, die de bal tot corner verwerkte. In de slotminuut de uiteindelijke beslissing. RKZVC-invaller Björn Doppen startte van eigen helft de diepte in en schoot de bal onder VIOD-doelman Willem Thijssen door tegen de touwen (3-0).

RKZVC was dinsdagavond een maatje te groot voor derde klasser VIOD en is het einde toernooi voor het team van trainer Rudi Vonk. Wel heeft VIOD nog een troef achter de hand. Het O23-team van VIOD speelt volgende week tegen Ulftse Boys/SDOUC O23. Voor RKZVC wacht de kwartfinale. Tegenstander komt uit het duel SDOUC tegen FC Bergh O23