Sportpark Marinus van Rooijen ontpopt zich voor 4e keer kweekvijver van nationaal en internationaal voetbaltalent.

Op zaterdag 19 augustus gaan voetballers onder de 15 jaar van clubs uit het binnen en buitenland voor de vierde keer strijden tegen elkaar om de titel en de wisselbeker op het Tijmen Toernooi op Sportpark van Rooijen van FC Bergh.

tekst en foto’s: HelemaalAchterhoek.nl

Deze unieke voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen is de laatste jaren uitgegroeid tot een toernooi dat zowel nationaal als internationaal zijn plek verworven heeft op de wedstrijdkalender van veel profclubs. De vele bezoekers, meer dan 1000 personen per editie, bevestigen dit. Tijdens het toernooi wordt ook geld ingezameld voor de Stichting Tijmen voor het goede doel. Het doel? Spelactiviteiten organiseren voor kinderen van alle achtergronden en komaf.

“Nationaal en internationaal voetbaltalent van De Graafschap, Borussia Mönchengladbach, Fortuna Düsseldorf, Rot Weiss Essen, Vitesse, Heerenveen, Willem II en KAS Eupen komen naar ’s-Heerenberg”.

Bekende teams die, naast de huidige deelnemers, in het verleden meegedaan hebben zijn Ajax, PSV, FC Utrecht, Borussia Dortmund en Bayer 04 Leverkusen. Bezoekers kunnen hier de nieuwe Devin Haen, Marc-André Ter Stegen, Marcus Thuram, Yann Sommer of Theo Janssen bewonderen.

Stichting Tijmen voor het goede doel

Het is 1 september 2018. Een dag die de inwoners van Montferland nooit meer zullen vergeten. Tijdens de eerste wedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen komt Tijmen Steenbergen als invalkeeper ongelukkig in botsing met een tegenstander. Helaas heeft Tijmen dat ongeval niet overleefd. Een onwerkelijke gebeurtenis. In heel het land en ver daarbuiten leefde iedereen mee. Maar veel belangrijker, de lokale gemeenschap in Montferland is Tijmen nooit vergeten.

Omdat Tijmen een jongen was die altijd iedereen wilde helpen en niemand buitensloot, besloot een groep mensen om de behulpzaamheid, kracht, het enthousiasme en de liefde van Tijmen voort te laten leven. Al snel werd de stichting Tijmen voor het goede doel in het leven geroepen. De stichting organiseert het internationale toernooi, maar ook andere projecten voor kansarme kinderen en jeugdactiviteiten. Deze worden onder andere gefinancierd door de opbrengsten van het jeugdtoernooi op 19 augustus.

Multifunctioneel speelveld voor alle kinderen

Voor één op de tien kinderen is samen sporten, spelen en plezier maken niet de gewoonste zaak van de wereld. Geen geld, geen stimulans vanuit huis, geen vervoer. Er zijn veel redenen waarom niet ieder kind zomaar kan doen wat hij of zij wil. Ze missen de aansluiting bij leeftijdsgenoten en voelen zich wellicht buitengesloten. Onder het motto ‘Iedereen doet mee’ werkt de stichting, samen met de Stichting Welcom, De Graafschap Verbindt, Stichting Achterhoek in beweging en de gemeente Montferland ideeën uit, zodat sporten voor verbinding kan zorgen.

Einde dit jaar wordt er begonnen met de aanleg van het grootste project tot nu toe. Een multifunctioneel speelveld in ’s-Heerenberg waar alle kinderen, ongeacht achtergrond, afkomst , geloof of inkomsten van ouders vrijuit kunnen spelen. Door inzameling van geld tijdens het toernooi, maar ook bij andere gelegenheden, komt het speelveld er nu echt aan de Van Heeklaan in ’s-Heerenberg. De verwachting is dat de aanleg in de winter van start zal gaan. Samen met de gemeente zijn de plannen besproken en goedgekeurd en wordt door de gemeente dit heuse speelpark verder uitgebreid en aangelegd.

Kijk voor meer informatie op tijmenvoorhetgoededoel.nl of neem contact op met de stichting via dezelfde website. Wilt u de stichting steunen, dat kan natuurlijk ook via de website.