FC Zutphen MO15-1 bereikt Achterhoek Cup Finale na 3-0 winst op Longa’30 MO15-1

De affiche van de Achterhoek Cup finale bij de Meiden Onder 15 kan worden opgemaakt. Vanavond heeft FC Zutphen MO15-1 de eindstrijd om de Achterhoek Cup weten te bereiken na een 3-0 overwinning op Longa’30 MO15-1. Tegenstander in de finale is ZZC’20 MO15-1, dat vorige week verrassend tegenstander Spcl. Brummen MO15-1 wist te verslaan.

door John van der Kamp

Om exact 19 uur gaf scheidsrechter Bas Seegers het beginsignaal bij de 2e Halve Finale op Sportpark Dichteren in Doetinchem. Zowel uit Lichtenvoorde als Zutphen waren vele supporters van beide teams naar deze wedstrijd afgekomen. Ook het team van finalist ZZC’20 MO15-1 had een plek uitgezocht op de tribune. De beginfase van dit duel ging gelijk op. Longa’30 MO15-1 kreeg in een mum van tijd 3 corners en het publiek zag een afstandschot van het team uit Lichtenvoorde net naast het doel gaan. Na een minuut op 10 het eerste wapenfeit om het openingsdoelpunt te scoren. Longa-aanvaller Simone Bonthond komt met bal oog in oog te staan met de keepster van FC Zutphen Rosalie Roording, die de bal weet af te blokken. Maar ook FC Zutphen komt halverwege de 1e helft beter in haar spel en Marley Verheul gebruikt haar snelheid om de verdediging van Longa’30 te verrassen. Even lijkt het erop dat Longa’30 erin slaagt om te scoren. De balverliefde Jasmijn Reinders ziet dat de keeper de bal loslaat en probeert in de rebound alsnog tot scoren te komen. FC Zutphen komt met de schrik vrij en de trainersstaf Brent Rossél en Martijn Roording laat 5 frisse speelsters invallen.

Longa’30 weet veel gevaar te stichten, maar de verdediging van FC Zutphen staat goed en weet alsnog het doel schoon te houden. Wederom is Jasmijn Reinders van Longa’30 betrokken bij een aanval en haar schot op doel gaat net over. Na 30 minuten valt het openingsdoelpunt. Verrassend komt FC Zutphen MO15-1 op voorsprong. Na een goed lopende snelle aanval komt de bal voor de voeten van Marlinde Bakker, die de bal onder Longa-keeper Sanne te Brake door tegen de touwen schiet (0-1). Nog voor het rustsignaal een uniek moment aan de zijkant van het doel van Longa’30. FC Zutphen-middenvelder Nienke Swanepoel staat bijna op de achterlijn en ziet haar schot op doel van de ene paal naar de andere paal weer terug in het veld komen en blijft de tussenstand 0-1.

Na de aftrap in de 2e helft komt FC Zutphen het beste uit de startblokken en verrast de tegenstander met een aanval die in hoog tempo wordt uitgevoerd. Leonie Rouweler schiet de bal tegen de uitlopende Sanne ter Brake aan en de terugspringende bal is een prooi voor Marley Verheul, die dit kansje niet onbenut laat en de 0-2 scoort. Longa’30 weet wat te doen staat om nog in de wedstrijd terug te komen, maar ziet dat FC Zutphen-keeper Rosalie Roording vanavond in een uitstekende vorm verkeerd. Rosalie voorkomt een tegendoelpunt en weet de bal na een ferme duik uit het doel te slaan. Even laten zit het Longa’30 weer niet mee, als de bal via de paal naast het doel gaat. Als Leonie Rouweler de beslissende 0-3 na een rush niet weet te scoren, breekt de slotfase aan.

De trainersstaf van Longa’30 Robert Betting en Patrick Reinders proberen via de laatste wissels alsnog de score een beter beeld te geven. Nadat Jasmijn Reinders zich weer vastloopt op de hechte verdediging van Zutphen, valt de beslissing. Het is Leonie Rouweler die eindelijk haar doelpuntje meepakt en de wedstrijd op slot gooit (0-3). Na wat extra speeltijd, klinkt het laatste fluitsignaal en rennen de wisselspelers van FC Zutphen het veld in om hun team te feliciteren. De finale is bereikt.

Voor het verliezende team Longa ’30 MO15-1 ligt op de finaledag een geldprijs klaar. FC Zutphen MO15-1 krijgt dit jaar op zaterdag 29 juni de kans om de wisselbeker te winnen, die vorige jaar werd gewonnen door FC Dinxperlo MO15-1.