DZC’68 O23 zorgt voor verrassing en kegelt Longa’30 uit toernooi.

Het O23 team van DZC’68 zorgde gisterenavond voor een verrassing en wist Longa’30 in Lichtenvoorde te verslaan. Bij rust had DZC’68 al een voorsprong genomen en wist de overwinning over de streep te trekken. Inmiddels zijn drie van de vier kwartfinales bekend en stuit SDOUC uit Ulft, na de walk-over op FC Bergh O23, op RKZVC uit Zieuwent.

door John van der Kamp

De overige 2 wedstrijden in de Kwart Finale zijn: VIOD O23 tegen Warnsveldse Boys en DZC’68 O23 tegen ssa WISCH. Wedstrijd nummer vier is de winnaar DZC’68/GROL tegen vv Gendringen.

LONGA’30 – DZC’68 O23   1-3 (0-2)

Het talententeam van DZC’68 O23 kwam goed uit de startblokken en wist via Merijn Heijink de eerste beste kans te verzilveren (0-1). Het O23-team van de Doetinchemmers komt na ruim een half uur spelen zelfs op een 0-2 voorsprong. Keer op keer weet de gasten in de tegenaanval tegenstander Longa’30 te verrassen en scoort Max van der Velpen, speler uit DZC’68 2, bekwaam. Nadat Longa even kan ruiken aan een tegentreffer, Kevin Wagener schiet een vrije trap in de DZC-muur, blijft de stand ongewijzigd.

In de 2e helft komt de thuisclub binnen 3 minuten terug in de wedstrijd. Het is Timo Hummelink die een vrije trap in de kruising schiet (1-2). Een beter begin had het team van Longa’30 niet kunnen wensen.

Maar toch weet DZC’68 de marge weer op 2 te zetten. Wederom is het Max van der Velpen die uit het niets wist te scoren (1-3). Longa’30 zette in het 2e deel de maximale aantal verse wissels in, maar ook de invallers Sep Spieker, Niels Wekking, Sybe Heutinck, Mattheys Kuypers en Ties Wieggers stuiten keer op keer op de hechte defensie van DZC’68 O23 en keeper Luuk Nieswand was ook in de 2e helft een sta in de weg. Na wat extra tijd fluit scheidsrechter Tim Neijman voor de laatste maal en gaan de armen omhoog bij alles wat blauw/geel is.

Door deze nederlaag strandt Longa’30 in de Achtste Finale om de Achterhoek Cup en maakt DZC’68 O23 zich op voor de Kwart Finale op sportpark Zuid tegen ssa WISCH.