DZC’68 JO15-1 met zeven goals naar finale. 2 zware blessures overschaduwt halvefinale duel.

De eerste finalist bij de categorie Jeugd Onder 15 met JO15-1 teams is bekend. DZC’68 JO15-1 wint met een zevenklapper de 1e halvefinale van AZSV/AD69 JO15-1 uit Aalten. Binnen 20 minuten stond het team uit Doetinchem al met 4-0 voor. Jurrijn Walgemoet was de man van de wedstrijd met 4 doelpunten. Het duel werd overschaduwd door 2 forse blessures. De DZC-spelers Sem van der Pligt en Kais Abou Fahker liepen beiden een gebroken sleutelbeen op.

door John van der Kamp

DZC’68 JO15-1 was de favoriet in het duel tegen hoofdklasser AZSV/AD’69 JO15-1 om de finale te bereiken, maar vooraf had niemand deze grote uitslag verwacht. In de beginfase liep het op rolletjes voor het team van trainer Patrick Willemsen, ondanks dat DZC’68-aanvaller Sem van der Pligt al binnen 5 minuten het speelveld moest verlaten. Na een overtreding in de zestien viel de talentvolste speler uit dit team ongelukkig op zijn schouder en kreeg later in het ziekenhuis te horen, dat zijn sleutelbeen was gebroken. Ook zijn medespeler Kais Abou Fahker ging na ’n half uur spelen, na een botsing op de middenlijn met een tegenspeler, direct door naar de kleedkamer en blijkt dezelfde breuk te hebben.

Het openingsdoelpunt werd gescoord vanaf de stip door Guus Splitthoff en Jurrijn Walgemoet scoorde hierna tussen minuut 9 en 18 een echte hattrick. Een speler waar de club op sportpark Zuid in de toekomst nog veel plezier zal van hebben, tenzij een BVO uit de regio dit allang heeft opgemerkt en Jurrijn, na zijn eerdere overstap van VIOD naar DZC’68, de volgende stap gaat maken. Tijdens de finaledag om de Achterhoek Cup zullen de ogen van vele scouts zeker ook op hem worden gericht.

In het tweede deel van de wedstrijd probeerde tegenstander AZSV/AD69 de stand een beter aanzicht te geven, maar de verdediging van DZC’68 stond als een huis en had vanavond met Sam van der Laan een uitstekende doelman onder de lat staan. AZSV/AD’69 aanvaller Boris Hogeweg leek na rust te scoren, maar DZC-invaller Alperen Yalcin wist de bal net voor de lijn uit het doel te houden. Ook was Kyano Bussink dichtbij de eretreffer voor zijn team uit Aalten. Zijn afstandsschot was net niet goed genoeg om de keeper te passeren.

Nadat Jurrijn Walgemoet zijn 4e doelpunt heeft te pakken (5-0), komt de eindscore in de slotfase via een eigen doelpunt op 6-0 te staan en wacht het publiek op het eindsignaal van scheidsrechter Rubin Bril. Maar in de extra tijd fluit de leidsman voor een overtreding van Nils Luiten, de doelman van AZSV/AD’69, die een DZC-speler tegen de achterlijn onregelmatig afstopt. Het is invaller Lyam Hendriksen die wel raad weet met dit cadeautje en bepaalt de definitieve score vanaf de stip op 7-0. Voor tegenstander AZSV/AD69 JO15-1 eindigt hiermee het toernooi en zijn als 3e geëindigd in de eindrangschikking. Tijdens de prijsuitreiking op de finaledag ontvangen zij een geldcheque van de organisatie.

DZC’68 JO15-1 heeft zich als eerste team geplaatst voor de finale met JO15-1 teams. Aankomende woensdag 29 mei gaan de JO15-1 teams van Concordia Wehl en VIOD uitmaken, wie de tegenstander tijdens de finale op 29 juni gaat worden.

Komt u ook a.s. woensdag kijken? De aftrap op Sportpark Dichteren is om 19 uur.

VIDEO momenten volgen zsm (met dank aan Martijn Walgemoet).