zaterdag 30 juli: FEYENOORD-VROUWEN KOMEN NAAR AZSV

AALTEN – Zaterdag 30 juli is het zo ver. De oefenwedstrijd tussen de Feyenoord-vrouwen en AZSV VR1. AZSV wil de Rotterdamse eredivisionist graag laten zien wat Achterhoekse gastvrijheid inhoudt. Met het meerdaagse trainingskamp viert AZSV het 40-jarig bestaan van vrouwenvoetbal bij AZSV.

Feyenoord komt met de 24-koppige selectie en staf van het afgelopen seizoen naar Aalten. In de competitie bleken FC Twente, Ajax en PSV nog een maatje te groot, maar werd boven verwachting gepresteerd door de Rotterdamse ploeg. AZSV kende, ondanks diverse langdurige blessures, een goed seizoen. Voor aanvang werd gehoopt om het kampioenschap naar de hoofdklasse te strijden, maar met de vierde plaats, de doorbraak van diverse jeugdspeelsters en het bereiken van de finale in de Achterhoek Cup (25 juni) presteerden de dames prima. 

Vrijdagmiddag clinic
Nadat de Feyenoord-selectie van 24 speelsters plus begeleiding zich heeft geïnstalleerd in groepsaccommodatie ‘Kom in de Bedstee’ en een eerste training op sportpark Villekamp achter de rugheeft, organiseren de Rotterdammers vanaf 16.30 uur een clinic voor alle meiden t/m 14 jaar. Er is plek voor maximaal 110 deelnemers, vol is vol. De clinic wordt aangeboden door GUV Uitvaartverzorging, deelname is gratis. Geïnteresseerd? Kijk op de website van AZSV, AD’69, SV Bredevoort of FC Dinxperlo, daar kunnen meiden zich ook aanmelden. Dat kan ook door te mailen naar azsvfeyenoord@gmail.com Dit is dé kans om naast een prof op het veld te staan, een paar trucs te leren en sowieso veel plezier te hebben!

Zaterdagmiddag oefenwedstrijd
Zaterdagmiddag vanaf 14.30 uur staat het hoogtepunt voor de AZSV-selectie op de agenda. De plaatselijke voetbalsters zullen Feyenoord zo goed mogelijk partij proberen te geven. AZSV-aanvoerster Marijke Somsen heeft er zin in: “Het is natuurlijk fantastisch om te mogen voetballen tegen Feyenoord. De hele spelersgroep hoopt dat er veel toeschouwers komen. Daarom gaan we ook reclame maken op de campings rondom Aalten en onze shirtsponsor komt met acties. Maar het leukste wordt dat iedereen langs de kant kan genieten van topvoetbal, mooie acties en mooie doelpunten. Al verwacht ik dat dit alles meer van Feyenoord dan van ons zal komen…”

De toegangsprijzen zijn schappelijk; 5 euro voor volwassenen, 3 euro voor jeugd. Na afloop van de wedstrijd is er voldoende tijd voor selfies met de voetbaldames van Feyenoord en AZSV!

Bericht: Achterhoek Nieuws EDITIE: Aalten Vooruit