Wisselbeker Achterhoek Cup voor DZC’68 JO15-1 na 4-2 winst op VIOD JO15-1. Jurrijn Walgemoet met hattrick “Man of the Match”.

In de finale met de JO15-1 teams van VIOD en DZC’68 kwam VIOD fel uit de startblokken, maar moest waken voor de counters en was al na twee minuten gewaarschuwd. DZC’68-aanvaller Jurrijn Walgemoet kwam oog in oog te staan met doelman Simon Kuijper, die de bal wist te blokken. De 1-0 voorsprong voor VIOD na een kwartier spelen was een schoonheid. Jasper Schakel vindt aanvoerder Stijn Reesink, die de bal tegen de touwen kopt. Amper 60 seconden later de gelijkmaker. DZC-aanvaller Guus Splitthoff zet zijn naam onder deze treffer (1-1) na een strakke pass van Jurrijn Walgemoet. Nadat beide keepers een doelpunt weten te voorkomen klinkt het rustsignaal.

Direct na rust wordt VIOD op dezelfde wijze afgestraft als bij de gelijkmaker. Binnen een tijdbestek van twaalf minuten scoort Jurrijn Walgemoet niet alleen de 1-2 en 1-3, maar zet de tussenstand zelfs op 1-4. Tussendoor de doelpunten krijgt VIOD twee mogelijkheden om tegen te scoren. Beide keren weet Leon Lensink hier niet uit te scoren.

Pech heeft VIOD als Stijn Reesink de paal raakt. Als Leon Lensink uit een corner de 2-4 binnenkopt, is het team van VIOD-trainer Mark Baten dicht bij de aansluitingstreffer om de score nog een beter aanzien te geven. Echter wordt de bal net voor de lijn uit de doelmond getrapt. Patrick Willemsen, de trainer van DZC’68, weet zijn team in de slotfase de juiste impulsen te geven om geen verdere averij op te lopen en rent met zijn stafleden juichend het veld in, als scheidsrechter Wes van Klooster het eindsignaal geeft. Tijdens de prijsuitreiking werden eerst het kwartet van de wedstrijdleiding bedankt. Na de overhandiging van de cheques voor de teams die de derde plaats hebben behaald, ontvingen de finalisten een extra prijs van ADIDAS. Naast een tweetal AJAX tickets, een mooie EK bal en een gesigneerd shirt. Nadat Graafschap-speler Alexander Büttner alle spelers een medaille van de finaleteams heeft omgehangen, gaat de wisselbeker bij DZC-aanvoerder Jurre Mulling omhoog.

Finale Categorie Jeugd onder 15 (JO15-1 teams)

VIOD JO15-1 – DZC’68 JO15-1    2-4 (1-1)

  • 14’ Stijn Reesink (VIOD) 1-0
  • 15’ Guus Splitthoff (DZC’68) 1-1
  • Rust
  • 38’ Jurrijn Walgemoet (DZC’68) 1-2
  • 44’ Jurrijn Walgemoet (DZC’68) 1-3
  • 50’ Jurrijn Walgemoet (DZC’68) 1-4
  • 60’ Leon Lensink (VIOD) 2-4

Scheidsrechter: Wes van Klooster. Assistent-scheidsrechters: Maarten Bolwerk en Tim Neijman, 4e Official: Jeroen Sanders

  • Tekst: John van der Kamp, Achterhoek Cup
  • Foto: Damian Piekaar
  • VIDEO registratie USPORTFOR, Automatische Sport Broadcasting Systeem