VIOS Beltrum in slotfase langs Warnsveldse Boys. Silvolde verslaat VVG’25.

VIOS Beltrum heeft zich na de 2-1 winst op Warnsveldse Boys geplaatst voor de volgende ronde. Lang zag het er niet naar uit dat het team van trainer Kevin Vos hierin zou gaan slagen. Pas in de slotminuut viel de beslissing in het voordeel voor VIOS.

Thuisclub Warnsveldse Boys begon goed aan de wedstrijd en kwam binnen 10 minuten via een doelpunt van Koen Eitjes op voorsprong (1-0). Even leek het erop dat VIOS Beltrum nog voor rust de gelijkmaker zou gaan scoren, maar wist een strafschop niet te verzilveren. Na de pauze kregen de gasten uit Beltrum steeds meer mogelijkheden om daarin wel te slagen en de gelijkmaker, 10 minuten voor tijd, kwam dan ook niet geheel onverwachts. Aanvaller Sven Haarlink wist eindelijk te scoren (1-1). De gelijkmaker gaf VIOS veel vertrouwen en dit resulteerde zelfs in een 1-2 voorsprong. De klok stond bijna op 90 minuten toen Bob Groot Kormelink zijn naam achter deze winnende treffer liet zetten. In de resterende tijd kwam de voorsprong niet meer in gevaar en zit ook VIOS Beltrum op 1 december bij de loting voor de volgende ronde.

In Silvolde ontving hoofdklasser Spcl. Silvolde buurman VVG’25 uit Gaanderen. Een overwicht creëerde het team van trainer Steven Verheijen wel, maar tot scoren kwam zijn team in het eerste half uur niet. In de 33e minuut was het wel raak. Door een mooi kop-doelpunt van Jorn Eijkelkamp kwam de 1-0 op het scorebord. De 2e helft was een kopie van de 1e. Een overwicht van de thuisclub, maar het was niet hoogstaand. Het eindsignaal van scheidsrechter Koen Molenaar kwam dan ook als een opluchting.

Eerder deze week stonden nog 3 andere wedstrijden op het programma. Deze gingen door verschillende redenen niet door. De wedstrijd tussen FC Bergh en OBW (zaterdag) werd op het allerlaatste moment afgelast, wegens een positieve test van speler FC Bergh, die afgelopen zondag nog met zijn team actief was geweest. Beide clubs vonden het niet verantwoord om te gaan voetballen en in overleg met de organisatie is het duel verplaatst naar 30 november.

Ook de wedstrijden DVC’26 tegen Vorden en Dieren tegen Harfsen zijn verzet naar 30 november. Aankomende week nog een handjevol wedstrijden met o.a. de wedstrijd tussen de O23 teams van VVG’25 en RKZVC.