VIOD, DVV O23 en Varsseveld O23 naar Achtste Finales. Mats van Engen scoort 4x voor VIOD.

De eerste 3 clubs hebben zich geplaatst voor de Achtste Finale om de Achterhoek Cup. VIOD wint overtuigend met 8-1 van Be Quick Zutphen. VIOD-aanvaller Mats van Engen wist voor de rust 4 keer het net te vinden. sc Varsseveld O23 won op eigen veld met 2-0 van ZZC’20 O23 en gaat door naar de volgende ronde. In Duiven won DVV O23 via Shoot Outs van Dieren O23. Na 90 minuten stond de gelijke stand van 2-2 op het scorebord. DVV-keeper Sem Hoogerdijk, die Alwin Hermsen verving, stopte de beslissende Shoot Out en dit betekent ook voor het team uit Duiven door naar de Achtste Finale.

door John van der Kamp

 

VIOD – Be Quick Zutphen 8-1 (rust 4-0)

VIOD wist afgelopen zondag in de competitiewedstrijd tegen FC Bergh geen enkel doelpunt te scoren. Vanavond stond het team van trainer Rudi Vonk nog voor de rust op een 4-0 voorsprong. Mats van Engen was de gevierde man, hij scoorde de 4 doelpunten voor rust en mocht hierna gaan douchen. In de 2e helft liep de score verder op voor derdeklasser VIOD. Wessel Rensen naam drie doelpunten voor zijn rekening, aangevuld door een treffer van Kian Ketelaar. In de slotfase scoorde de bezoekers uit Zutphen de eretreffer (8-1).   

 

sc Varsseveld O23 – ZZC’20 O23 2-0 (rust 0-0)

De toeschouwers moesten wachten tot aan de 2e helft voordat er gescoord werd vanavond. De thuisclub won uiteindelijk met 2-0. De doelpunten bij het team van sc Varsseveld O23 kwamen op naam van Jay ten Brinke en Arvid Wassink. Voor ZZC’20 O23 is het toernooi ten einde.

 

DVV Duiven O23 – vv Dieren O23 2-2 (rust 2-1) *DVV wint na Shoot Outs

In de openingsfase kwam de thuisclub al snel op voorsprong door een doelpunt van Ryan Weber (1-0). Na de gelijkmaker door de bezoekers uit Dieren (1-1), komt DVV O23 nog voor rust wederom op voorsprong. Uit een corner weet invaller Yanick Stark de bal fraai binnen te koppen (2-1). 

De tweede helft was een kopie van de 1e helft. Een open wedstrijd, met vele kansen voor beide teams, mede daar de teams slordig met de bal omgingen. DVV O23 krijgt de kans om het duel op slot te gooien, maar vergeet de 3-1 te maken. Dieren O23 slaagt kort voor tijd wel daarin en komt op gelijke hoogte (2-2). Na het eindsignaal van scheidsrechter Jeroen van Aalst moet dan de beslissing vallen door Shoot Outs. Een spannende reeks, met enkele missers aan beide kanten. Bij DVV O23 weten de broers Bryan en Yanick Stark wel te scoren. Ook DVV-aanvoerder Davy van den Dam laat de keeper van Dieren kansloos.

Bij een tussenstand van 3-2 weet DVV invaller-doelman Sem Hoogerdijk de ingeschoten shoot-out van Dieren te stoppen en gaan de handen bij Duiven omhoog.

Na VIOD en sc Varsseveld O23 zit ook het team van DVV O23 op woensdag 11 januari in de koeler voor de loting Achtste Finale Achterhoek Cup.