Verkiezing “Amateurscheidsrechter vh Jaar” Awards 2022.

Elk weekend staan er ruim 30.000 amateurscheidsrechters op de voetbalvelden. Zij zorgen ervoor dat wedstrijden eerlijk gespeeld worden door een juiste toepassing van de regels. En dat draagt bij aan het plezier en de kwaliteit van voetbal. Amateurscheidsrechters fluiten uit liefde voor de sport en doen dit op vrijwillige basis, maar krijgen daarvoor niet altijd de waardering.

door John van der Kamp

Scheidsrechters zijn een onmisbare schakel in de duizenden amateurvoetbalwedstrijden die er wekelijks in Nederland worden gespeeld. Met de Scheidsrechter van het Jaar Awards vragen de KNVB en ARAG aandacht voor het beroep/vrijwilliger scheidsrechter en geven zij de scheidsrechters het platform dat ze verdienen. De rol van de scheidsrechter op het veld is enorm belangrijk als het gaat om spelplezier, toepassing van de regels en voorkomen en oplossen van conflicten.

De awards
Er wordt dit jaar in twee categorieën een award uitgereikt, namelijk:

  • De KNVB Verenigingsscheidsrechter Award

  • De KNVB Official Award

Je kunt dus een officiële scheidsrechter vanuit jouw eigen club aanmelden en/óf een vriend, familielid, kennis die af en toe op een vereniging fluit. Ook kun je als clubscheidsrechter uiteraard jezelf aanmelden!

Aanmelden
De verkiezing start op 4 oktober met de aanmeldfase, waarbij je jouw favoriete amateurscheidsrechter of jezelf kan aanmelden. Aanmelden kan tot 26 oktober 2022.

Stemmen
Vanaf 17 oktober tot en met 23 november 2022 kan iedereen via www.scheidsrechtervanhetjaar.nl stemmen op zijn of haar favoriete scheidsrechter. Je mag maximaal 1 keer per categorie een stem uitbrengen. Let op dat je eerst je stem afmaakt en bevestigt, voordat je een nieuwe stem uitbrengt in de andere categorie.

De Vakjury
Uit elke provincie van Nederland wordt uiteindelijk een scheidsrechter geselecteerd met de meeste stemmen. We houden uiteindelijk per categorie een groep van 12 genomineerden over (1 per provincie). Deze 12 worden beoordeeld door de vakjury waaruit een landelijke winnaar wordt gekozen.

Aanmelden scheidsrechters is vandaag 4 oktober gestart! 

Scheidsrechters zijn onmisbaar op het voetbalveld. Zij zorgen ervoor dat topwedstrijden en vriendschappelijke potjes eerlijk gespeeld worden door een juiste toepassing van de regels. 

Zet jouw favoriete (amateur) scheidsrechter in het zonnetje en meld hem of haar aan voor de Scheidsrechter van het Jaar Awards! De award voor die ene scheidsrechter die alle spelregelkennis paraat heeft. Die besluitvaardig is. Een leider is, maar ook een teamplayer. Een scheidsrechter die fysiek en mentaal fit is. Maar bovenal zorgt voor veel spelplezier!

Scheidsrechters mogen uiteraard ook zichzelf aanmelden.

Awards uitreiking
Op 7 januari 2023 worden de Scheidsrechter van het Jaar Awards uitgereikt tijdens de ARAG Dag van de Fairplay op de KNVB-campus in Zeist.