Toernooireglementen (JO15)

Categorie Jeugd Onder 15

10 beknopte toernooireglementen Categorie Jeugd Onder 15:

 1. De Categorie Jeugd Onder 15 is bedoeld voor spelers die in 2007 of later zijn geboren. Teams die in de regulaire competitie in de B-categorie spelen, mogen maximaal 3 dispensatiespelers opstellen van het geboortejaar 2006.
 2. De wedstrijden in de Categorie jeugd Onder 15 worden gestart met een poule fase en vervolgd d.m.v. een knock-out systeem.
 3. De wedstrijden worden gespeeld volgens de bepalingen en reglementen van de KNVB. Per wedstrijd kunnen maximaal 5 wisselspelers worden ingezet. Het doorlopend wisselen is toegestaan, maar mag geen spelbederf opleveren. De wedstrijden duren 2 x 35 min., een poule bestaat uit 4 teams. De nummers 1 en 2 in de eindrangschikking van iedere poule gaan door naar volgende ronde (knock-out fase).
 4. Eindigt een wedstrijd in de knock-out fase in een gelijkspel, dan volgen Shoot-outs. Deze volgen meteen na de reguliere speeltijd.  (zie verder punt 15 uitgebreide reglementen).
 5. Een afgelasting moet op de wedstrijddag uiterlijk voor 13.00 uur telefonisch worden doorgegeven aan de betreffende contactpersoon van de organisatie Achterhoek Cup.
 6. Arbitrage, zelf scheidsrechter aanstellen tijdens poule fase!
  De thuisspelende vereniging van het team JO15 moet in de poule fase zelf een clubscheidsrechter aanstellen.
 7. Vanaf de editie 20192020 is er een nieuwe spelregel ingevoerd. De ingooi bij een iedere Achterhoek Cup wedstrijd is nu een intrap. De aanvullende regels… (zie verder artikel 14).
 8. Indien een team tijdens de poulefase niet komt opdagen bij een wedstrijd, dan heeft de tegenstander het duel gewonnen met de hoogst behaalde zege in de betreffende poule.
  Indien één van de deelnemende teams in de knock-out fase niet komt opdagen of zich terugtrekt bij een wedstrijd, dan heeft de tegenstander zich automatisch geplaatst voor de volgende ronde en wordt de uitslag van 3-0 in de uitslagen reeks ingevoerd.
 9. Dispensatiespelers die worden geschorst voor de categorie Jeugd Onder 15, zijn weer speelgerechtigd, wanneer het team waarin hij een schorsing heeft opgelopen zijn straf heeft uitgezeten. Een dispensatiespeler kan totdat moment niet worden ingezet voor een ander team.
 10. De thuisspelende vereniging van het team JO15 moet in de poule fase zelf een clubscheidsrechter aanstellen. Vanaf de knock-out fase wordt een scheidsrechter aangewezen door de Scheidsrechtersvereniging Doetinchem en Omstreken. De kosten bedragen € 30,- per wedstrijd en dienen voorafgaand aan het duel te worden betaald.

Lees verder de uitgebreide en alle toernooiregels onder kopje reglementen. KLIK op de onderstaande BUTTON.