sv Grol en VIOD naar Halve Finale. AZSV mist 3 Shoot Outs na 0-0 eindstand.

Na Longa’30 hebben ook sv Grol en VIOD de Halve Finale om de Achterhoek Cup weten te bereiken. De grootste verrassing kwam vanavond uit Aalten. Bij het duel tussen AZSV en VIOD stond na 90 minuten de 0-0 eindstand op het scorebord. VIOD wint dit duel na het beter nemen van Shoot Outs (2-3).

sv Grol uit Groenlo had vanavond geen kind aan het O23 team van SDOUC en won in Ulft met 4-1.

door John van der Kamp

AZSV – VIOD 0-0  *VIOD wint na Shoot Outs (2-3).

De eerste kansen waren voor de thuisclub en AZSV was dichtbij de openingstreffer. Uit een corner wordt de bal niet voldoende op het doel gekopt en de bal schampt net voorlangs. Even later assisteert verdediger Len Derks zijn doelman en trapt de bal vanaf de doellijn weer het veld in. Maar ook de bezoekers uit Doetinchem krijgen een paar kansjes en VIOD had zelfs net voor rust op voorsprong kunnen komen. Vanuit een vrije trap, vanaf een meter of 16, lijkt de bal precies in de kruising te vallen. Maar tot opluchting van de thuissupporters, gaat de bal net over de kruising van het AZSV-doel tegen het vangnet aan en blijft de tussenstand 0-0.

In de 2e helft weinig kansen voor beide teams. De thuisclub is wel de bovenliggende partij, maar weet geen gat in de muur van VIOD te vinden. De blessuretijd gaat in. AZSV pompt alle ballen hoog het strafschopgebied in, maar de verdediging van VIOD houdt zich staande en het eindsignaal van scheidsrechter Joost Soeter wordt door de bezoekers met gejuich ontvangen. Shoot Outs moeten een beslissing brengen.

AZSV mag deze Shoot Out reeks starten en mist direct. VIOD weet wel te scoren en komt door Bodhy van Hal op een 0-1 voorsprong. Hierna mist AZSV weer, maar ook VIOD weet haar 2e poging ditmaal niet te verzilveren, de bal komt tegen de paal. Uit de 3e shoot-out weet AZSV eindelijk wel te scoren en brengt de stand op 1-1. Nadat Mats van Engen van VIOD scoort is de tussenstand 1-2. AZSV trekt de stand hierna weer gelijk (2-2). Dan neemt Lukas de Graaf zijn verantwoording en brengt VIOD weer op voorsprong (2-3).

Nu is de thuisclub weer aan de beurt. AZSV moet scoren, anders is het over. Het geluk is aan de zijde van de Doetinchemmers. Zij zien de ingeschoten bal via de paal weer het veld inspringen. De 5e shoot-out van VIOD is nu niet meer nodig. VIOD wint van AZSV na Shoot-Outs met 2-3 en plaatst zich voor de Halve Finale.

Op dinsdag 9 mei op Sportpark Dichteren is sv Grol de tegenstander.

SDOUC O23 – sv GROL 1-4 (1-2) 

Precies om kwart over acht geeft scheidsrechter Jeroen Sins het beginsignaal in Ulft. Het O23 team van SDOUC neemt het in deze kwartfinale op tegen 2e klasser sv Grol uit Groenlo. In het 1e deel van de wedstrijd is sv Grol het team met de meeste aanvallende impulsen. Krijgt een paar goede kansen, maar scoort nog niet. De thuisclub aast op de counter en komt zelfs tweemaal alleen voor de Grol-doelman te staan. In de 38e minuut valt de openingstreffer. Vanuit een corner wordt de bal door Grol-speler Wouter Pillen langs de SDOUC-doelman gekopt (0-1).  Kort voor rust valt geheel onverwachts de gelijkmaker. Ted Hebinck van SDOUC schiet verrassend vanaf 16 meter de bal op doel. De bal wordt niet echt hard op het doel geschoten, maar de sv Grol-doelman lijkt verrast (1-1). Direct vanaf de aftrap scoort sv Grol de 2e treffer. Uit een goed uitgespeelde aanval weet Tiem Rots zijn team weer op voorsprong te zetten (1-2) en gaan de teams de rust in.

De 2e helft is net een paar minuten bezig of Grol scoort alweer. Tiem Rots scoort zijn tweede treffer, na een verdedigingsfout van SDOUC O23 (1-3). Grol gelooft het nu wel en zakt in. De thuisclub zoekt de aanval, maar weet niet te scoren. Een kwartier voor tijd valt de definitieve beslissing. Een mooie aanval van Grol wordt evenzo mooi afgerond door Mick Wissink, die de 1-4 eindstand op het scorebord zet. sv Grol plaatst zich voor de Halve Finale.

sv Grol wint met 4-1 en is de tegenstander van VIOD op dinsdag 9 mei.

De eerder geplaatste Longa’30 zit in de wachtkamer. De tegenstander in de Halve Finale komt uit het duel DZC’68-DZC’68 O23. De wedstrijd datum van de 2e Halve Finale is op dinsdag 19 mei en wordt ook op Sportpark Dichteren gespeeld.