Standaard Vrouwen kent mooie groei en start met twintig teams

Elke week gaan we kort een specifieke categorie binnen de Achterhoek Cup belichten.
Vandaag is het de beurt aan de categorie Standaard Vrouwen.

In september begint de 9e editie van de Facility Groep Nederland Achterhoek Cup. In het seizoen 2020-2021 wordt er gespeeld in drie verschillende categorieën: Standaard Heren, Standaard Vrouwen en Jeugd Onder 15. Op maandagavond 24 augustus wordt om 20.15 uur op Sportpark Dichteren geloot, om te bepalen wie het tegen elkaar gaan opnemen.

Afgelopen seizoen keerde het Standaard Vrouwen toernooi na een aantal jaar van afwezigheid weer terug in de Achterhoek Cup. Alle poulewedstrijden waren gespeeld en de kwartfinales stonden op het punt van beginnen, maar het nieuwe coronavirus gooide roet in het eten. Met veel enthousiasme namen de vrouwen deel aan het toernooi en wilden ze de opvolger worden van FC Gelre, dat in 2017 voor het laatst de Achterhoek Cup-beker won. Doordat de Achterhoek Cup gedwongen werd te stoppen komt er pas in het seizoen 2020-2021 een nieuwe winnaar.

Tijdens de 9e editie van de Facility Groep Nederland Achterhoek Cup kent de categorie Standaard Vrouwen een mooie groei. In totaal hebben twintig teams zich opgegeven om deel te nemen aan het toernooi in het seizoen 2020-2021. Wel zijn er wat veranderingen doorgevoerd ten opzichte van de 8e editie. Zo wordt er direct begonnen in een knock-outsysteem, voorheen speelden de Standaard Vrouwen eerst in een poulefase. Om alle deelnemende teams wel minimaal twee wedstrijden te laten spelen, is de herkansingsronde in het leven geroepen. De herkansingsronde wordt gespeeld na de eerste ronde, waardoor de verliezers de kans krijgen om zich terug te vechten in het toernooi. Vanaf de tweede ronde is het alles of niet. Op die manier werken we toe naar een mooie finale! De volgende twintig teams gaan proberen om die finale te bereiken:


Op maandagavond 24 augustus wordt, door middel van loting, bepaald welke teams het tegen elkaar gaan opnemen. Deze loting is live te volgen op de Facebookpagina van de Achterhoek Cup. Tijdens deze loting wordt ook het programma voor de Standaard Heren en Jeugd Onder 15 bekend. Volgende week belichten we kort de categorie Standaard Heren. Tot dan!

Categorieën: